1
Košarka

FOTO: STARSPORT

PROKLELA IH TA ATINA: Ni NBA zvezde nisu pomogle na putu ka Kini, tugu utapali u akoholu!

Objavljeno: 20.09.18 u 18:48

Mnogo je onih koji će se složiti sa tim da košarkašku reprezentaciju Hrvatske prati prokletstvo od silaska sa postolja 1995. godine kada je Jugoslavija bila šampion Evrope, a ‘komšijama’ se nije slušala himna ‘Hej, Sloveni’.

Od tada, evo sada je 23 godine, Hrvati ne mogu ni da priđu pobedničkom postolju. Šta više, Mundobasket u Kini je za njih sada može se reći nemoguća misija, a da stvar bude gora iz voza za najmnogoljudniju zemlju sveta ispali su u najjačem sastavu sa NBA zvezdama poput Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivice Zubca.

Porazi od Litvanije u Osjeku i u gostima od Poljske doveli su do toga da na površinu ispliva sav prljav veš, a mediji u komšijskoj zemlji se bave time jesu li se ili nisu igrači ‘kockastih’ posle poraza od Litvanije napijali. Odgovor je pokušao da da tamošnja legenda Dino Rađa.

– Stvarno ne znam. Nakon utakmice sedeli smo Stojko i ja i ne znam šta su oni radili. Istina je, izašli su van iz hotela, ali jesu li bili pijani ili ne, ne znam. Na kraju, nisam ja policajac da ih proveravam. Ako oni sami nemaju osećaj odgovornosti i za ono što se sme, a šta ne, tu im ja ne mogu pomoći. Ono što mogu reći, to je da od danas više nema popuštanja nikome. Za alkohol je uvedena nulta stopa tolerancije – istakao je Dino Rađa.

Bura se neće lako stišati, a ljubiteljima košarke ostaje da se nadaju da će se čudo dogoditi i da će se Hrvatska u poslednja četiri kola bez pomoći NBA i evroligaških igrača nekako dokopati Kine, koja je za sada mnogo daleko, ne vidi se na horizontu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter