0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ U ‘PIONIRU’: Zvezdu ne mogu da gledam, a Partizan…

Objavljeno: 16.09.18 u 23:00

Tokom današnjeg meča između Srbije i Estonije veliku pažnju privuklo je prisustvo bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića.

Vujošević je nedavno napustio klupu Bosne i Hercegovine, iza njega je uspešno lečenje u Istanbulu, a večeras je iz prvog reda pratio ‘orlove’ u dvorani u kojoj se proslavio kao trener.

– Došao sam onako malo da razbijem strah. Prvi put sam u Pioniru od onoga kada sam bio zadnji put. Sada ovo izgleda smešno rečeno, ali je tačno. Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, za Partizan navijam, ali iz određenih razloga neću da dolazim. Tako da je normalno da dođem da gledam reprezentaciju i eto iskoristio sam ovu priliku. Moje odsustvo se tumači ovako i onako, suštinski ja sam dosta dobro – rekao je Vujošević.

Dopada mu se igra Srbije pod vođstvom Aleksandra Đorđevića.

– Svidelo mi se kako igraju, čvrsti u stavu, igraju ozbiljno, trče, postoji određeni potencijal, kada bi tu još bili Jokić, Marjanović i još neki igrači bila bi to prava ekipa za zlatnu medalju. FIBA mora da nađe način da se ova takmičenja igraju kada NBA igrači mogu da dođu. To mora da bude prvi stepen, jer ako oni budu dolazili onda će i ove iz Evrolige da bude sramota da zabranjuju. FIBA ne može da bira vreme kada ona hoće, već mora da se prilagodi i da nađe diplomatski i inteligentan način da NBA igrači mogu da budu prisutni ovde, kako bi se do kraja vratio značaj ovim takmičenjima.

Naravno da je tema bio Partizan, a pitanje je bilo šta je potrebno da se Vujošević ponovo pojavi na mečevima crno-belih.

– Pa to zavisi pre svega od njihovog ponašanja. Mi smo stalno na sudu, ja se smatram i zaslužnim za taj klub i neko ko ga voli, a da u ovakvom stanju budem stalno na BAT-u i na sudu. Smatram licemernim da svojim prisustvom podržavam tu upravu. Došao bih zbog igrača i većeg dela navijača – istakao je Vujošević.

Otkrio je i detalje o zdravlju, koje je u poslednje vreme narušeno, ali je danas stabilnije nego što je bilo.

– Moje zdravlje je dosta dobro. Znate da imam te probleme sa bubrezima i da treba da radim transplantaciju, sve ostalo je sređeno, ali pošto je posao javni, a radim ga uz bolest i pričam o tome, onda se kad me nema izmanipuliše kako kome odgovara i daju se katastrofične izjave daju, ali nije tako, dosta je to pod kontrolom – podvukao je Duško Vujošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter