0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET: Srbija deklasirala Estoniju za sigurno treće mesto

Objavljeno: 16.09.18 u 21:56

Košarkaši Srbije bili su veoma ubedljivi u meču osmog kola kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini i slavili rezultatom 91:65.

Nakon poraza od Grčke, bilo je vrlo važno da se ‘orlovi’ vrate pobedom protiv Estonije, i ostanu na trećem mestu, a to je postalo posebno važno nakon današnjih poraza Gruzije i Izraela, od Grčke, odnosno, Nemačke.

I to su momci Aleksandra Đorđevića uspeli. U dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, pred oko 5500 ljudi, Estonija je ubedljivo savladana, pa je Srbija sada na skoru 5-3, dok su prvi rivali ‘ispod crte’ na 3-5.

Velika briga zadesila je selektora Đorđevića u trećem minutu kada je Bogdan Bogdanović otišao u svlačionicu zbog povrede i više se nije vraćao. Ostaje nada da povreda nije ozbiljnija i da će sve biti u redu sa njim.

To, međutim, nije omelo naše momke da iz četvrtine u četvrtinu stvaraju i povećavaju prednost. Dobra odbrana, kvalitetna rešenja u napadu sa puno asistencija i pogodaka sa distance, pravilo je jasnu razliku između dva tima.

Nakon uvodnih 10 minuta razlika je bila šest, a posle prvog poluvremena čak 16 poena u korist ‘orlova’, koji su se u dobrom svetlu predstavili beogradskoj publici i u trećoj četvrtini.

Taj deo meča dobili su sa čak 18 poena, postigavši 29 poena, a primili su samo 11. U poslednjoj deonici smanjili su gas i primili čak 25 poena, ali su šansu dobili svi igrači, a i Estonci su se raspucali i pogađali više nego u dotadašnjem toku meča.

SRBIJA: Simonović 7, Jelovac 10 (4sk, 3as), Bogdanović 3 (3izg), Bjelica 14 (6sk, 2as, 3ukr), Kalinić 6, Lučić 11, Milosavljević 9, Raduljica 10 (5sk), Milutinov 6 (3as), Nedović 8, Micić 2 (4as), Jović 5 (3sk, 4as).

ESTONIJA: Raieste 12, Vajdeman, Puidet, Kirves 1, Sut 5, Hermet 7, Kotsar 12, Nurger, Kurbas 6, Kajupank 17, Pasoja 2, Kulamae 3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter