0
Evrobasket 2022

FOTO: PRINTSCREEN

EP U BASKETU: Srbija je na tronu, Bulut i ekipa osvojli jedini trofej koji im je nedostajao

Objavljeno: 16.09.18 u 19:35

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 popela se danas na krov Evope i tako kompletirala sve moguće trofeje.

U finalnoj utakmici naš tim je ponovo pokazao odličnu igru, a salvadana je selekcija Letonije rezultatom 19:18.

Nakon dve jučerašnje pobede u grupi, danas je u četvrtfinalu savladana ekipa Mađarske rezultatom 19:10, nakon toga malo više muke bilo je u polufinalu protiv Rusije koja je savladana rezultatom 21:13, a na kraju pala je i Letonija. Letonci su bili tvrđi orah nego što je bilo očekivano, ali je naš tim nakon prave drame u finišu ipak slavio. U ovoj utakmici kao i u prethodne dve danas prelomni trnutak bile su trojke Dejana Majstorovića koji je pokađao kada je bilo najpotrebnije, ali ga je standardno dobrom igrom pratio i popularni Bulut, kao i ostatak tima.

Selekcija Srbije koju su na ovom turniru predstavljali članovi ekipe Novi Sad Al Vahda 3×3, Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero ovim trijumfom kompletirali su odličja sa svih evopskih i svetskih takmičenja i tako ispisali novu lepu stranciu srpskog sporta i basketa 3×3 kod nas, koji će od naredne Olimpijade postati deo te porodice sportova. Naš tim imao je i značajnu podršku navijača u glavnom gradu Bugarske.

FOTO: PRINSCREEN
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter