2
AdmiralBet ABA Liga

PARTIZAN ISPLATIO STRANCE: Gist, Džejms i Gordon mogu mirno da spavaju, ukinuta BAT blokada

Objavljeno: 14.09.18 u 18:24

Čelnici Košarkaškog kluba Partizan isplatili su dugovanja u iznosu od oko 110 hiljada evra.

Dobre vesti za navijače kluba iz Humske su da će njihov tim moći da registruje nove igrače.

Trojica američkih košarkaša koji su nosili crno-beli dres, Džejms Gist, Dominik Džejms i Dru Gordon namireni su od strane kluba. Ta dugovanja utvrđena su pred FIBA sudom sa arbitražu (BAT), a suma koja je morala da se isplati je 110 hiljada evra.

FOTO: STARSPORT

Ovim činom srpski klub skinut je sa FIBA liste timova koji usled neizmirenih obaveza prema bivšim igračima nemaju pravo registracije novih članova. Ovakav epilog veoma je važan za crno-bele koji su doveli nekoliko pojačanja a i dalje tragaju za rešenjem na poziciji krilnog centra.

Džejmsu Gistu Partizan je dugovao oko 20 hiljada evra na ime zaostalih plata za sezonu 2010/11., Džejmsu skoro duplo više, 37.500 evra i bonus njegovom agentu u iznosu od 10 hiljada evropskih novčanica za sezonu 2011/12. Kada je reč o Gordonu njemu je klub iz Humske duguje skoro 33.000 evra i dodatnih 10 hiljada njegovom agentu za sezonu 2012/13.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter