0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KVALFIKACIJE ZA MUNDOBAKSET: Šok u Botevu, Batum i De Kolo poklekli pred Bugarima

Objavljeno: 13.09.18 u 19:18

Prvi meč septembarskog prozora u kvlafikacijama za Mundobasket doneo je veliko iznenađenje, Bugarska je na svom terenu savladala Francusku 74:68.

Očekivalo se da ‘trikolori’ pobedom u Botevu overe vizu za Kinu, ali će slavlje morati da odlože na neko vreme. Bugarska je priredila veliko iznenađenje i pobedila je Francuze 74:68, ‘galske petlove’ koji su u svom sastavu imali zvezde poput Nikolasa Batuma i Nanda de Koloa.

Bugari su odlično otvorili meč i sredinom prve četvrtine imali velikih ‘plus 11’ 26:15. Francuzi su ubrzali i već početkom druge deonice poveli i prednost držali sve do poluvremena kada je Bugarska preokrenula i na odmor otišla sa 45:44. Domaćin je meč prelomio u poslednjih pet minuta utakmice kada se odlepio na ‘plus šest’ 72:66. Do kraja Francuska nije uspela ni da ublaži prednost 74:68.

Najefikasniji kod pobednika bio je di Bost sa 17 poena uz pet pogođenih trojki, poen manje ubacio je Dimitrov, dok je Marinov stao na 13 koševa. Podbacio je Vezenkov sa svega devet poena. Kod Francuza najbolji je bio ko drugi nego Batum sa 17 poena, Lakomb i bek Budućnosti iz Podgorice Džekson su ubacili po 13 poena. Bivši centar Crvene zvezde Matijas Lesor postigao je svega tri poena za 18 minuta u igri.

I GRUPA:

Petak:

Ukrajina – Španija
Letonija – Slovenija
Turska – Crna Gora

J GRUPA:

Petak:

Hrvatska – Litvanija
Holandija – Mađarska
Italija – Poljska

K GRUPA

Četvrtak:

Bugarska – Francuska 74:68
Češka Republika – Rusija u toku
Finska – BIH u toku

L GRUPA

Estonija – Nemačka u toku
Izrael – Gruzija u toku
Grčka – Srbija 20.00 RTS 1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter