0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ENDESA MENJA FORMAT: ACB liga će u budućnosti izgledati drugačije

Objavljeno: 13.09.18 u 15:10

Sezona 2019-2020 bi u španskoj ACB ligi mogla da izgleda znatno drugačije, prenosi Sportando pisanje španskog AS-a.

Klubovi iz elitnog španskog ranga planiraju, doduše bez podrške Evroligaša Baskonije, Barselone i šampiona Evrope, Reala iz Madrida, da predstave novi format takmičenja Generalnoj skupštini koja će biti održana 18. septembra.

Broj timova bi ostao 18, a poslednjeplasirana ekipa bi ispala u Leb Gold ligu, dok bi pretposlednji i 16-plasirani tim igrali baraž za opstanak.

Najboljih 12 timova bi ušlo u plej-of. Četiri prvoplasirane bi takmičenje u doigravanju otpočele od četvrtfinala, dok bi timovi od petog do dvanaestog mesta igrali osminu finala. 

Plan kojim bi svoj pristanak trebalo da daju i ova tri evroligaška kluba, koji zagovaraju ideju da liga spusti broj timova prvo na 16, a potom i na 14, nalazi se u manjem broju utakmica koje bi oni odigrali. Ideja je da dve poslednjeplasirane ekipe koje su izborile opstanak, kao i dve ekipe koje su obezbedile promociju u ACB ligu iz Leb Gold ne gostuju prvoplasiranoj četvorki iz prethodnog šampionata, već da odigraju jedan meč na svom parketu, što znači četiri utakmice manje.

Takođe, promene bi pretrpeo i plej-of, gde bi četvrtfinale i polufinale bilo na tri, umesto na dosadašnje dve pobede, čemu se protive Valensija i Malaga, jer žele da polufinale ostane na tri dobijene.

Ovom predlogu je neophodno 14 glasova kako bi bio usvojen.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter