0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HS INTERVJU – UROŠ LUKOVIĆ: Sazreo sam i biću još bolji nego prošle sezone, bilo je pregovora sa Partizanom, ali…

Objavljeno: 12.09.18 u 12:19

Momak koji dolazi iz prave košarkaške familije za naš portal govorio je o brojnim temama, a dotakao se i letošnje ponude Partizana.

Ovaj Beograđanin usepo je da u dresu ekipe iz Bara karijeru vrati na pravi put i fenomenalnim partijama skrene pažnju na sebe.

Nakon što je možda nezasluženo napustio tabor ceno-belih, Luković je odlučio da karijeru nastavi u ekipi sa primorja i kako stvari stoje nije pogrešio. Svojim dobrim igrama dokazao je da je jedan od najboljih u regionu na svojoj poziciji, a kao kruna dobrog rada stigao je i poziv selektora Aleksandra Đorđevića u nacionalni tim.

 Kakav je osećaj biti deo nacionalnog tima i kao su te prihvatili ostali saigrači?

– Mislim da je to najlepši osećaj koji mi se desio u prethodnih nekoliko godina. Saigrači su me odlično prihvatili, svi mi dosta pomažu da se uklopim i adaptiram na njihov sistem rada.

 Kakva su tvoja očekivanja od duela sa Grčkom i Estonijom u septembarskom ‘prozoru’?

– Očekujem da ćemo obe utakmice pobediti i osvojiti važne bodove, meč se igra u hali ‘Aleksandar Nikolić’, a koliko sam čuo već su karte za duel sa Estonijom rasprodate.

 Naredne sezone, kao i prethodne nosićeš dres ekipe iz Bara, šta od vas možemo očekivati?

– Nisam puno vremena u pripremema proveo sa ekipom, jer sam imao obaveze sa reprezentacijom, a očekivanja Mornara su uvek velika, kako u ABA ligi, tako isto i u Evrokupu.

FOTO: STARSPORT

 Kako ti se čine ostali klubovi iz ABA lige i njihovi timovi za narednu sezonu i da li Mornar ima snage za dva jaka takmičenja?

– Mislim da je ova sezona regionalnog takmičenja sigurno jedna od najjačih do sada. Ove sezone smo napravili malo veći roster nego prošle godine, tako da očekujem i dobre rezultate u Evrokupu.

 Prošle sezone bio si jedan od najboljih na svojoj poziciji u ABA ligi, kako te je Bar preporodio i da li ti to sada stvara pritisak pred početak nove sezone, jer su očekivanja od tebe porasla?

– Trener ima puno poverenja u mene, pustio me je da radim najbolje što znam i to se na kraju isplatilo. Sto se tiče pritiska nemam ga, pošto znam da mogu da budem bolji nego u prošloj sezoni.

 Ove sezone smo napravili smo malo veći roater nego prošle godine, tako da očekujem i dobre rezultate u Evrokupu.Govorilo se letos da Partizan želi ponovo da te angažuje, ima li istine u tome i ako ima gde je ‘zapelo’?

– Bilo je pregovora sa njima, ali ne sada bih puno o tome pričao.

 Da li voleo da ponovo u karijeri obučeš crno-beli dres?

– Naravno da bih voleo, Partizan je veliki klub uz koji sam čitav život zajedno sa celom porodicom.

 Uspevaš li da pratiš mečeve sestre i brata i da li maštaš da taj povratak u Partizan jednog dana bude zajedno sa njim?

– Pratim redovno Branine i Markove mečeve, naravno da bih voleo da ponovo zaigram kad-tad zajedno sa njim.

FOTO: KOŠ ZA SREĆU / Aleksandar Grašić

 Govorio si da si mogao da imaš mnogo više uspeha da si se više posvetio treninzima, misliš li sada da je to razlog što ovi rezultati nisu došli ranije?

– Mnogo kasno sam sazreo što se tiče nekih košarkaških stvari i mislim da je to jedini razlog što ovi uspesni nisu došli ranije.

 Kako provodiš slobodno vreme u Baru?

– Uglavnom odmaram i družim se sa saigračima iz ekipe. Jako smo složni i dosta vremena provodimo zajedno.

(VIDEO:YouTube/ABA liga j.t.d.)
Luković će biti deo reprezentacije za mečeve sa Grčkom 13. septembra u Iraklionu i sa Estonijom tri dana kasnije u Beogradu, a nakon toga seli se u Laktaše gde će od 20. septembra sa Mornarom igrati Superkup ABA lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter