0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PREDRAG DANILOVIĆ: Sramotan je odnos FIBA prema našim basketašima, ako pobedimo Grčku i Estoniju biće mnogo lakše

Objavljeno: 08.09.18 u 14:23

Srpska košarkaška reprezentacija priprema se za duel protiv Grčke na Kritu, koji je zakazan za 13. septembar, a tri dana kasnije u Beograd dolazi Estonija.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović dočekao je reprezentativca pred početak prirepma.

– Ako pobedimo ove dve utakmice, potreban nam je još samo jedan trijumf kako bismo prošli kvalifikacije. Ne bih pravio kalkulacije. Mislim da treba da idemo utakmicu po utakmicu. Neće biti lako. Šta bi bilo kad bi bilo, da smo pobedili već dobijenu utakmicu protiv Nemačke i slično. Svaki meč je bitan, pogotovo u situaciji kada ne možeš da računaš na najbolje igrače. S obzirom na to da ćemo sada imati najbolje igrače koje možemo da imamo, siguran sam da to treba maksimalno da iskoristimo. Nisam izmislio toplu vodu, ali ovo nam je šansa da olakšamo momcima koji će igrati dalje kvalifikacije, rekao je Danilović u intervjuu za Blic.

Prokomentrisao je Danilović odnos FIBA-e prema zlatnim basketašima.

– Odnos FIBA prema basketu tri na tri je sramotan, pošto prema poslednjoj priči planiraju da sve osvojene bodove ponište i da se zbog Svetskog prvenstva započne sve ispočetka. Od 10 igrača na vrhu rang liste svih 10 su Srbi, a slično se boduje kao u tenisu. Zamislite to u tenisu? Kad bi barem prepolovili bodove, opet bi ostalo dovoljno da godinama niko ne može da nas stigne. Nisam rekao bezveze da smo mi tu stvarno, učitelji svima ovde u Evropi, nkaže on.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter