0
Košarka

FOTO: nba.com

DŽEJMS: Novicki je neverovatan

Objavljeno: 04.09.18 u 23:49

Rivalitet u sportu najčešće donosi brojna prepucavanja, ali postoje i oni rivaliteti koji se zasnivaju na velikom poštovanju. Jedno od njih je ono između legendi NBA lige, Lebrona Džejmsa sa jedne i Dirka Novickog sa druge strane.

Džejms je nekoliko dana boravio u Nemačkoj, pa su ga tamošnji mediji pitali za Novickog, a Lebron je za popularnog „Dirkenštajna“ imao samo superlative:

– Neverovatan je, jedan od mojih najdražih igrača ikada. Neverovatno je šta može, koliko je visok a kako šutira… Ali i sposobnost da se žrtvuje, da da sve za saigrača… Mnogo govori i lojalnost timu, iako je pravi profesionalac i razvija se iz godine u godnu. A čak i kad uspori, podigne druge aspekte na viši nivo kako ne bi patila igra.

Germany’s Dirk Nowitzki farewell after European championship group B basketball match between Germany and Spain on 10. September 2015 in Berlin, Germany (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

A potom je otkrio i šta je posebno uticalo na njega:

– Kad god podignete jednu nogu prilikom šuta, imitirate Dirka. Možda nije moje najjače „oružje“, ali volim ponekad da to uradim. Jednostavno, od takvog poteza nema odbrane, zaključio je „kralj“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter