7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DŽO REGLAND ZA HOTSPORT: Napadamo Evrokup! Kada sam uporedio Zvezdinu i ostale ponude, shvatio sam…

Objavljeno: 28.08.18 u 13:49

Džo Regland, novi plejmejker Crvene zvezde, za HotSport je pričao o ciljevima u narednoj sezoni, navijačima, kao i stvarima koje je naučio od trenera Saše Obradovića.

 Kako protiče prvi period u Beogradu?

– Nisam stigao mnogo toga da uradim za sad u Beogradu, uglavnom sam spavao i trenirao… Naporni su treninzi. Trudim se da upoznam saigrače, to mi je trenutno prioritet. 

 Šta je glavni cilj kom težite u ovoj sezoni?

– Cilj je da u svaku utakmicu ulazimo sa namerom i željom da pobedimo. Naravno, u profesionalnom sportu to nije moguće, ali bitno je razmišljati na taj način, jer sa takvim ‘majndsetom’ moguće je dobiti i neke utakmice koje inače ne bi. A mi želimo da da osvojimo ABA ligu i Evrokup. Neki ljudi možda misle da to nije realno, ali ne slažem se. Takmičićemo se i pokušati da pobedimo.

 Prošle sezone Zvezda je ostala bez ABA lige i Evrolige. Koliko to stvara dodatni pritisak tebi i ekipi?

– Za mene rezultati od prošle godine nisu važni, ovo je novi tim. Tu smo da osvežimo ekipu, da dignemo stvari na novi nivo, i nadam se da završimo posao.

 Kako si odlučio da dođeš u Beograd?

– Kada sam dobio ponudu Zvezde, uporedio je sa ostalim ponudama, shvatio sam da želim da dođem ovde i budem uspešan. Navijači su sjajni, istorija kluba je ogromna… Želeo sam da budem deo toga.

Kosarka EuroCup season 2017-2018
Partizan v Lokomotiva Kuban
Head coach Sasa Obradovic (R) and Joe Ragland (L)
Beograd, 08.11.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

 Navijači Zvezde su poznati po atmosferi koju prave, koliko te to motiviše?

– Radujem se igranju pred njima, tome što će nam pomoći da pobeđujemo, da se međusobno podržavamo… Znaš, navijači podržavaju igrače, a mi kao igrači moramo da damo sve od sebe da pokažemo zahvalnost na odanosti. Jedva čekam da zaigram.

 Stigao si iz Lokomotive, koju sa klupe predvodi Zvezdina legenda Saša Obradović. Šta imaš da kažeš o njemu?

– Nisam mnogo razgovarao sa trenerom Obradovićem od kako sam došao ovde. On je sjajan čovek, snažan, veliki karakter… Stvari koje sam naučio od njega me motivišu da idem napred, snaga koju mi je dao, mentalitet koji mi je usadio… Pokušaću to da prenesem dalje – zaključio je Regland.

0
0

7 Komentara

  1. e splićani vidi se da pojma nemate ko je stvorio košarku na ovim prostorima,kad smo mi igrali košarku vi niste ni postojali,a sad ajde lepo po terapiju i nazad u lazu da se preispitate ko ste i šta ste- jeste janičari,splićani,crobari,franjevci?….jbt koja kriza identiteta nije vam lako…tuga sa juga lepo rečeno…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter