0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

LUIĐI DATOME: Za reprezentacije ne igraju najbolji, već oni koji mogu

Objavljeno: 24.08.18 u 15:21

Luiđi Datome, košarkaš Fenerbahčea i predsednik Evroligaške košarkaške asocijacije igrača, istakao je šta misli o prozorima FIBA i sistemu kvalifikacija za Mundobasket generalno.

Datome će biti deo italijanskog tima koji će u septembru protiv Poljske i Mađarske pokušati da nastavi put ka Svetskom prvenstvu u Kini naredne godine, ali ga ceo sistem ne zadovoljava previše:

– Poznato je šta mislim o „prozorima“ i tome što nisam mogao da igram za reprezentaciju u novembru i martu. Nije profesionalno da ostavim tim na cedilu, isto kao što nije dobro da za reprezentacije igraju igrači koji će odraditi dva treninga zajedno pre nego što izađu na parket, istakao je za Korijere delo sport.

Datome se ne ustručava da prokomentariše i rat koji već neko vreme traje između Evrolige i FIBA:

– Taj njihov rat za prevlast traje već nekoliko godina. Zimus recimo nisu najbolji igrali za reprezentacije, već oni koji su bili u mogućnosti. Košarka mora da oseti kako najbolje da se „proda“ kako bi privukla ljude. A što se mog mišljenja tiče, mislim da je sve to smeće, zaključio je Datome.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter