0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MAČVAN: Rano je za priču o reprezentaciji

Objavljeno: 21.08.18 u 17:24

Milan Mačvan je tokom meča sa Zenitom u januaru doživeo povredu zbog koje je sve do sada bio van košarke. Ali, čekanju je kraj, i reprezentivac Srbije se vraća igri pod obručima.

– Sjajan je osećaj ponovo biti na parketu. Najvažnije je da sam se u potpunosti oporavio od povrede i da sam dobio zeleno svetlo da počnem da treniram sa ekipom, započeo je priču za B92.

Potom je nastavio:

– Osećam se odlično i veoma sam srećan što sam ponovo na terenu uz moje saigrače. Šest meseci je zaista dug period, oporavak je bio monoton, ali kada se uđe u pravi košarkaški trening sve je mnogo lakše. Procene lekara su bili da će rehabilitacija trajati od šest do čak 10 meseci, tako da na kraju mogu biti zadovoljan, jer sam uspeo da se oporavim u najkraćem mogućem roku. Uželeo sam se košarke i veoma sam motivisan da ovaj pripremni period odradim na najbolji mogući način, rekao je košarkaš Bajerna, na čijoj klupi sedi Dejan Radonjić.

O reprezentaciji nije želeo previše da priča, s obzirom na to da se tek oporavio od povrede.

– Nisam se bavio prognozama i razmišljao u tom smeru. Iako je celokupan oporavak išao dobro i tekao po planu, to je bilo pomalo nezahvalno. Videćemo još kako će se stvari odvijati kada budem ušao u kontakt, ali smatram da ne bi rebalo da bude problema. Ipak, ne znam koliko je realno da moje prve utakmice posle ovako duge pauze budu u dresu sa državnim grbom. Idealno bi bilo da se oprobam u nekim prijateljskim mečevima, a tih utakmica neće biti do 10. ili 12. septembra, kaže Mačvan.

Na red je došla i koja reč o sistemu kvalfiikacija:

– Takmičenje je vrlo specifično. Nezgodno je i za igrače i za trenere, jer se odigrava usred klupske sezone, utakmice igrate u sastavu koji nikada pre nije bio na okupu i nije imao priliku da igra zajedno. Bodovi se prenose, tako da je svaka utakmica veoma važna. Mnogo je bitno da se dobiju ta dva duela sa Grčkom i Estonijom, a ja sam po običaju optimista i verujem da imamo kvalitet. Takođe, nadam se da bi i neko od talentovanih juniora koji su osvojili titulu prvaka Evrope možda mogao da dobije šansu, istakao je sjajni krilni centar.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter