0
Košarka

BWB - Kosarka bez granica, u Hali sportova Zarkovo. Beograd, 13.08.2018. foto: MN press

KAMINSKI U BEOGRADU: Tačno je, imam srpske korene – počeo sam u srpskoj ligi u Čikagu!

Objavljeno: 16.08.18 u 12:00

Jedan od gostiju kampa ‘Košarka bez granica’ jeste i NBA košarkaš Frenk Kaminski.

Krilni centar Šarlot Hornetsa je stigao u Beograd kako bi talentima iz ovog dela Evrope preneo svoje iskustvo.

Kaminski rođen i odrastao u blizini Čikaga potvrdio je da ima srpske korene danas u Beogradu, kao i da je košarkom počeo da se bavi u klubu koji je igrao srpsku ligu u Čikagu.

– Imam srpsko poreklo i to sa očeve strane. Igrao sam u srpskoj ligi u Čikagu dok sam odrastao. Znam kakva je srpska kultura, ali iz američkog aspekta. To što sam ovde je baš kul, rekao je Kaminski, a potom se osvrnuo na srpske košarkaše u NBA:

– Sjajni su. Obožavam Jokića. Volim sa njim da se šalim. Sjajan igrač. Na koledžu nemate priliku da upoznate mnogo stranih igrača. Ali kada stignete do NBA lige upoznajete sve više i više stranih igrača. Postajete svesni razlika u igri. I ja sada znam kako Nikola Batum igra drugačije od američkih bekova.

Frenk Kaminski nije krio da je srećan što se pored puno velikih imena nalazi na pomenutom kampu u Srbiji.

– Kada shvatite koliko je ovo mali deo sveta, a koliko talenata je dao svetu košarke to je neverovatno. Okupili su se šampioni NBA, Evrolige, Ol star igrači…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter