Jedno od poslednjih pojačanja Crvene zvezde za novu sezonu jeste iskusni grčki košarkaš.

Stratos Perperoglu sa renomeom trostrukom osvajača Evrolige stiže u Beograd.


Svakako da igrač poput Perperoglua samo pozitivno može da utiče na razvijanju u timu šampiona Srbije protiv kojeg je 33-godišni Grk već igrao u karijeri.

– Crvena zvezda je tim sa tradicijom, istorijom i velikim brojem navijača. Uvek sam uživao igrajući u Beogradu. Razgovarao sam sa Milanom kada je potpisao za Zvezdu. Sarađivali smo u Olimpijakosu i imali smo odličan poslovan odnos tokom tih godina. Mislim da je već godinama bio spreman da napravi ovaj korak ka mestu prvog trenera. Radio je sa mnogo dobrih stručnjaka, ima iskustvo i pobednički mentalitet. Bilo je vreme da napravi ovaj korak i siguran sam da će biti odličan, kazao je Perperoglu za ‘Basketball sphere’, a potom dodao:

– Inače, moj prvi trener je bio Srbin kada sam počinjao da se bavim košarkom! Cela karijera mi je izgrađena pod srpskim uticajem. Smatram da Srbi i Grci imaju sličan mentalitet. Učio sam od svih sa kojima sam radio i bila je čast imati ih za trenere. Naučio sam šta znači imati pravi mentalitet, da mora da se radi jako, da se bude disciplinovan, uvek spreman. Srpska škola je bila najuspešnija i najuticajnija u evropskoj košarci i blagosloven sam što sam mogao da radim sa nekim od najboljih trenera u Evropi.

Perperoglu je upućen u dešavanja na Malom Kalemegdanu te je svestan da je tim Crvene zvezde u proteklom periodu pretrpeo dosta promena.

– Imamo mlad i talentovan tim. Optimista sam po pitanju ove sezone, verujem da ćemo u svakoj utakmici imati šansu da pobedimo. Moramo mnogo da zapnemo, nadam se da će nas zaobići povrede, a na kraju ćemo videti šta ćemo uraditi. Probaću da pomognem saigračima, posebno mlađima, mojim iskustvom. Lično sam srećan ako ekipa ispuni ciljeve. Koja god moja uloga da bude, šta god da trener traži od mene, probaću da uradim to najbolje što mogu.