6
Košarka

FOTO: STARSPORT

DUŠKO VUJOŠEVIĆ SE OGLASIO SAOPŠTENJEM: Neću moći da radim neko vreme…

Objavljeno: 26.07.18 u 10:33

Trofejni stručnjak javnosti se obratio saopštenjem u kom je naveo da u narednom periodu neće sedeti na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Razlog je zdravstveno stanje, odnosno, zakazana transplantacija bubrega koju će imati u Istanbulu. Ispitivanja pred ovu zahtevnu intervenciju će početi 30. jula, pa je obavestio KS BiH da donesu odluke na vreme o planu za naredni period.

Saopštenje Duška Vujoševića prenosimo u celosti:

– Obaveštavam javnost da sam juče dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine. Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.

Taj zahvat čekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodložna, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vreme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije. Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rešenjima – stoji u saopštenju legendarnog trenera.

0
0

6 Komentara

  1. Ne moze da radi jer se u kosarku ne razume,samo u batine,kradje i ucene.A bubreg je kupio od Haradinaja licno jer su sad ta dva bratska naroda usko povezani u mrznji prema srbima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter