0
Košarka

OKLAHOMA OSTAJE BEZ MELA: Tanderi mogu da uštede čak sto miliona dolara

Objavljeno: 06.07.18 u 21:01

Oklahoma Siti Tander i Karmelo Entoni po svemu sudeći neće nastaviti saradnju.

Karmelo je jedan od najboljih poentera u istoriji NBA-a, međutim nalazi se u padu forme, što možda i nije ključni razlog rastanka.

Igrač je u ugovoru imao ‘player option’, za narednu sezonu. što znači da je mogao da bira da li će raskinuti saradnju sa klubom, ili će primati 27,9 miliona dolara u poslednjoj godini ugovora. Očekivano je odlučio da ostane, a to bi dosta naškodilo budžetu, odnosno ‘seleri kepu’ franšize.
Tandersi će naredne godine morati da plate 310 miliona dolara za plate, pošto porez na luksuz prelaze za čak 35 miliona dolara, što znači da će samo porez plaćati 150 miliona, odnosno plate 160, i to daje ukupno astronomskih 310 miliona dolara.

Međutim, to je sa ugovorom Karmela Entonija, bez njega tim će uštedeti čak sto miliona dolara. Ako se eliminišu njegova primanja, plate svih igrača iznosiće 143 miliona, porez će se smanjiti na 60 miliona dolara, odnosno sve ukupno će plaćati 203 miliona dolara. Takođe velika šansa postoji da u novom klubu tandem Entoniju bude Lebron Džejms.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter