0
Košarka

OVAKO ŽESTOKO NIJE SKORO BILO: Tuča na meču kvalifikacija za Mundobasket, letele stolice, utakmica prekinuta! (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.18 u 16:36

Susret kvalifikacija za Mundobasket naredne godine između Australije i Filipina okončan je minut i 57 sekundi pre kraja trećeg dela, dva minuta pošto je čak 13 košarkaša isključeno zbog tuče.

Susret je odigran u „Filipinskoj areni“, južno od Manile, a haos je nastao četiri minuta pre kraja treće četvrtine, kada je pri vođstvu Australije 79:48 a posle jednog faula nad bekom „ozija“ Krisom Guldingom, što je nateralo Danijela Kikerta da jednog igrača Filipina udari, da bi nedugo potom igrači sa klupe i jednog i drugog tima uleteli na parket. Najgore je prošao Kikert, na kog se stuštio sav bes Filipinaca, pa je jedva izbegao teže povrede. 

Tuča je potrajala nekoliko minuta, letele su pesnice, ali i stolice, bilo je i udaraca nogom…  Rezultat – isključeni Gulding, Kikert, Nejtan Sobi i Ton Mejker iz Australije, kao i devet igrača iz Filipina.

Kako je selekcija Filipina ostala sa samo tri igrača, oni su potom namernim faulovima doveli meč do definitivnog prekida jer su ostali sa samo jednim košarkašem na 1:57 pre kraja trećeg dela, a pri vođstvu Australije 86:53.

Snimak kompletnog haosa pogledajte ovde:

(Youtube/ Khensau)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter