0
Košarka

NAKON VOĐSTVA TOKOM CELOG MEČA, SRBIJA JE ISPUSTILA POBEDU: Orlovi nisu imali rešenje za Šrudera (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.18 u 21:58

Košarkaši Srbije kontrolisali su igru tokom čitave utakmice, ali na samom kraju su posustali, pa je Nemačka  slavila rezultatom 81-88.

Nakon što su obe selekcije upisale po pobedu protiv Austrije došlo je vreme za međusobni okršaj vodećih timova grupe G.

Izabranici selektora Đorđevića i pored dobre igre tokom većeg dela meča jednostavno kao da nisu imali snage da trijumfuju, a Šruder i ostali igrači ‘pancera’ to su kaznili na najgori mogući način.

Nemci su na startu meča vrlo brzo došli do tri faula, a Jelovac sa pet i Milutinov sa dva poena donose Srbiji 7-0 na početku. Zatim gosti samnjuju razliku, ali naša selekcija poenima Milosavljevića i Milutinova drži distancu za 14-10. Do kraja prvog dela Nemci dolaze do izjednačenja, a Šruder je promašio slobodno bacanje kojim je mogao da donese prednost svojoj selekciji. Marjanović je doneo snagu Srbiji pod košem i lako izlazi na kraj sa svojim nekadašnjim saigračem Cirbesom, do kraja prvog dela Srbija je imala plus dva.

Stevan Jelovac trojkom otvara nastavak utakmice. Boban Marjanović bio je jednom rečju nezadrživ i naša selekcija lako dolazi do šest poena razlike sredinom druge četvrtine. Dragan Milosavljević odlično je čuvao beka Atlante Šrudera, koji nije mogao da nadmudri nekadašnjeg igrača crno-belih. U poslednjem minutu Srbija je dva puta bila neprecizna, dok je Bencing ubacio trojku i postavio rezultat 41-35 sa kojim se otišlo na odmor.

Nemačka se prepolovila u drugom poluvremenu i nakon samo par minuta našu prednost svela je na samo pola koša razlike. Boban Marjanović prekinuo je ovu seriju i ponovo preuzeo odgovornost kada je bilo najpotrebnije. Do kraja treće deonica Srbija trojkom Milosavljevića dolazi do plus sedam, ali Bencin je ponovo prednost našeg tima istopio trojkom i na odmor se otišlo sa četiri poena razlike.

Na startu poslednje četvrtine Nemci prvi put dolaze do prednosti na ovoj utakmici, razlika je iznosila pola koša. Zatim Simonović i Kleber pogađaju za tri, a Marjanović i Cirbes za dva, pa je ponovo bilo plus dva za ‘pancere’. Denis Šruder sa penala vodi svoju selekciju do četiri poena prednosti. Dejan Todorović trojkom iz ugla poravnava rezultat, a Jelovac sa linije za slobodna bacanja donosi prednost Srbiji. Šruder je pogodio sa penala sve što se pogoditi može i dovodi Nemačku na plus jedan u poslednjem minutu igre, a imali smo šest poena razlike. Kada je to najmanje trebalo naši momci su grešili, dok Šruder i ekipa ovaj meč završavaju serijom skoro bez promašaja i dolaze do važne pobede.

SRBIJA –  NEMAČKA 81:88

SRBIJA: Stefan Peno, Ilija Đoković, Vasilije Micić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Dejan Todorović, Marko Simonović, Stevan Jelovac, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Nikola Milutinov i Boban Marjanović.

NEMAČKA: Saibu, Gifaj, Vojtman, Tada, Bencing, Doret, Šruder, Akpinar, Bartel, Kleber, Timan, Cirbes.

TABELA: Nemačka 5-0, Srbija 4-1, Gruzija 2-4, Austrija 0-6.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter