3
Košarka

FOTO: STARSPORT

NEVEROVATNO: Bivši košarkaš Partizana neće da igra za reprezentaciju jer mu nije obnovljena kuća, javio se i Vujošević

Objavljeno: 30.06.18 u 22:22

Na našim prostorima čudne pojave u sportu i nisu toliko česte, ali se sa ovakvim nismo susretali.

Za ovaj prozor kvalifikacija za Mundobasket u sastavu selekcije Bosne i Hercegovine nije bilo Nemanje Gordića.

Kako je rečeno iz Košarkaškog saveza BiH, košarkaš Budućnosti ne želi da učestvuje u reprezentativnim akcijama dok mu se ne ispuni obećanje u vezi obnove kuće u Mostaru.

Naime, zvuči neverovatno, ali i istinito. Oglasili su se i ljudi iz saveza koji su potvrdili da je porodična kuća Gordića u procesu obnavljanja, ali da KS BiH može da pomogne samo u sferi komunikacije sa nadležnim strukturama.

– Žao mi je što je do ovog slučaja uopšte došlo i veoma sam razočaran ako je zaista ovo razlog Gordićevog neodazivanja u reprezentaciju, jer ne postoji nikakva krivica Saveza. Što se tiče spomenute kuće i obećanja, uz veliku dozu poštovanja prema Nemanji, kao odličnoj osobi i igraču koji je više od deceniju u dresu BiH, u kojem je igrao i povređen i doživljavao povrede, moram konstatovati da, nažalost, u ovom slučaju nema pravo. Niti smo davali, niti preuzimali bilo kakve obaveze ili garancije, materijalne ili neke druge prirode, niti smo na bilo koji drugi način favorizirali jednog nauštrb nekoga drugog. Naše je bilo da pomognemo našem dugogodišnjem reprezentativcu da se ostvari kontakt i razmotri aplikacija i da asistiramo, ako možemo, kod prikupljanja neophodne dokumentacije, kazao je Mirsad Đonlagić, član Organizacijskog odbora utakmice u Tuzli i jedan od pokretača Košarkaškog saveza BiH, da bi svoj komentar na celokupnu situaciju dao i selektor Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević:

– Niti smo davali, niti preuzimali bilo kakve obaveze ili garancije, materijalne ili neke druge prirode, niti smo na bilo koji drugi način favorizirali jednog nauštrb nekoga drugog. Naše je bilo da pomognemo našem dugogodišnjem reprezentativcu da se ostvari kontakt i razmotri aplikacija i da asistiramo, ako možemo, kod prikupljanja neophodne dokumentacije.

FOTO: STARSPORT
0
0

3 Komentara

  1. Apsolutna podrska momku.Sta je ovde neverovatno.Licemerstvo i dvostruki standardi.Kad treba da se igra za reprezentaciju mora,a kada su ti ugrozena osnovna prava,nema veze!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa ne igra on za savez nego za zemlju. Zasto bi bio reprezentativac jedne zemlje koja nece da ispostuje njene obaveze.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter