0
Košarka

POSLE VELIKE DRAME: Kari Pešić ostao bez finala ACB lige

Objavljeno: 10.06.18 u 21:50

Na megdan Real Madridu u finalu ACB lige ići će Baskonija, koja je u polufinalu eliminisala Barselonu sa 3:1 u seriji.

Nakon što su izabranici Svetislava Pešića osvojili Kup Kralja, nisu uspeli da dođu u poziciju da se za isti uspeh bore i finalu ACB lige.

Baskonija je uspela da savlada Barselonu treći put u četiri meča plej-ofa, a večeras su to učinili posle produžetka rezultatom 88:82 (76:76).

Gosti iz Vitorije su u Blaugrani vodili tokom celog meča, imali su plus 11, ali je domaćin uspeo da to dostigne i meč uvede u dodatnih pet minuta.

Međutim, u produžetku je Barselona ostala bez ‘municije’ i nije mogla da postigne više od šest poena u nastavku, dok je Baskonije bila znatno uspešnija i dobrom odbranom, ali i napadom stigla do trijumfa i plasmana u finale.

Najbolji na današnjem meču bio je Toko Šengelija sa 22 postignuta poena, a u timu Barselone najviše se istakao Tomas Ertel sa 16 poena.

Protivnik Baskonije u finalu, Real Madrid, lako je stigao do borbe za trofej, pošto je u polufinalu sa 3:0 izbacio Gran Kanariju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter