1
Košarka

FOTO: STARSPORT

PREDRAG DANILOVIĆ: Možemo da učinimo da Novi Sad postane veliki košarkaški grad

Objavljeno: 06.06.18 u 15:40

Dva velika događaja će se održati u Novom Sadu u narednom periodu.

U Spensu će Srbija 2. juna u okviru kvalifikacija za Mundobasket dočekati Nemačku, dok će u istoj dvorani od 10. do 18. avgusta biti održano Evropsko prvenstvo za kadete.

Shodno tome, održana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik KSS Predrag Danilović, direktor ‘SPC Vojvodina’ Milan Jarić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetičanin.

– Lepi događaji su pred nama, vrelo košarkaški leto na SPENS-u. Pre svega očekuje nas utakmica našeg najboljeg tima protiv Nemačke 2. jula. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu u Novi Sad, pa nake ostanu i duže, da svi zajedno bodrimo naše reprezentativce i da im pomognemo u kvalifikacijama. Možda nije toliko medijski propraćeno, ali nama je veoma važno – kadetsko Evropsko prvenstvo od 10. do 18. avgusta. Sve ovo ne bi moglo da nije podrške pokrajinske Vlade i Gradske uprave za sport. Uvereni smo da će SPENS biti kao i uvek do sada odličan domaćin, da će otvoriti vrata vrhnskim sportistima, izjavio je Miloš Vučević, gradonačelnik Srpske Atine.

FOTO: STARSPORT

Reč je imao i prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije za kojeg će ovog leta biti puno posla.

– Mišljenja sam da stvari ne treba da budu centralizovane, već da razni događaji treba da budu i u drugim gradovima, ne samo u Beogradu. Znamo da u Vojvodini odlično rade, da su ovde dobri uslovi. Na ovaj način, možemo da učinimo da Novi Sad opet postane veliki košarkaški grad, kakav je bio dugi niz godina. Pamtim još iz vremena kada sama igrao u SFRJ, Novi Sad je uvek bio fenomenalan domaćin. Siguran sam da će biti i sada, kazao je Danilović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter