0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VELIKA ODLUKA: Derek Nidam menja Tejlora Ročestija!

Objavljeno: 05.06.18 u 11:50

Američki košarkaš je od samog početka sezone pa do šampionske titule u Crnoj Gori pokazao veliki kvalitet.

Derek Nidam je ove godine bio jedno od najpozitivnijih iznenađenja i sasvim sigurno će ga Barani teško zadržati ovog leta.

Košarkaška selekcija Crne Gore će 28. juna u Nikšiću dočekati Belorusiju, a 1. jula gostovati u Ljubljani u okviru kvalifikacija za Mundobasket, te je selektor Zvezdan Mitrović objavio spisak od 24 imena među kojima je i jedan košarkaš Crvene zvezde.

Ali ne Tejlor Ročesti koji je ovoga puta mogao da bude na raspolaganju selektoru pošto su klupske obaveze završene, već Bojan Tomašević iz juniorskog pogona. Mesto naturalizovanog igrača će u reprezentaciji i ovoga puta popuniti Derek Nidam, košarkaš koji je barski Mornar odveo do istorijske titule prvaka Crne Gore.

Što se tiče igrača koji nisu zbog obavezama u Evroligi ili NBA ligi mogli da budu uz nacionalni tim u protekla dva poziva, sada su pozvani Nikola Vučević iz Orlanda, Milko Bjelica koji je nastupao za Crvenu zvezdu, Bojan Dubljević iz Valensije, Marko Todorović iz Himkija, i šampion Evrope sa Real Madridom, Dino Radončić.

Spisak Crne Gore za kvalifikacije:

Derek Nidam (Mornar), Nikola Ivanović (Budućnost), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Ognjen Čarapić (Mega), Igor Drobnjak (Mega), Nemanja Vranješ (Mornar), Suad Šehović (Budućnost), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Aleksa Popović (Lovćen), Dino Radončić (Real), Goran Gajović (Oradea), Milić Starovlah (Budućnost), Aleksa Ilić (Budućnost), Nemanja Radović (Obradoiro), Milko Bjelica (Saragosa), Nemanja Đurišić (Bon), Blagota Sekulić (Fuenlabrada), Nikola Vučević (Budućnost), Bojan Dubljević (Valensija), Marko Todorović (Himki), Zoran Nikolić (Budućnost), Filip Barović (Budućnost), Marko Simonović (Sijena) i Bojan Tomašević (Crvena zvezda).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter