1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Nešto veliko treba da se desi u Partizanu, ko će sledeće sezone uopšte igrati za crno-bele? (ANKETA)

Objavljeno: 03.06.18 u 20:23

Uzimajući u obzir tešku situaciju u kojoj se nalaze crno-beli, sezona se može smatrati delimično uspešnom, svakako uspešnijom od prošle u kojoj nije bilo trofeja.

Ali, ako se uzme u obzir da Partizan nije igrao plej-of ABA lige, niti će finale KLS Superlige, da li ti neuspesi potiru pehar iz Niša?

Mnogo je pitanja trenutno oko tima Nenada Čanka, ali ono glavno je – šta dalje? Sa finansijskog aspekta, bolji dani se ne naziru. Partizan stagnira, već godinama nema pomaka u Evropi, sve što je dobro brzo nađe put ka nekom lepšem mestu, a često se desi i da ne mora ni da ga traži, već samo klimne glavom kada dođu po njega.

Krivci nisu ni članovi sadašnje uprave, a ni igrači.

Ubitačan duo je u Partizanu napravio Miroslav Muta Nikolić, dvojac Patrik Miler i Najdžel Vilijams-Gos, možda i najbolji plejmejkerski duo koji je Partizan imao u ovom veku, a sigurno kada je reč o strancima. Veliki posao je napravio Nikolić koji je uspeo da dogovori dvogodišnje ugovore za Amerikance, ali je uprkos tome već početkom godine Miler otišao u Gacijantep za 100.000 dolara koja nisu izvukla Partizan iz dugova.

Verovatno je najveća želja navijača Partizana trenutno ostanak Gosa i sledeće sezone, međutim, sa druge strane ‘stoje’ ponude španskih klubova koji bi Amerikancu omogućili bolje uslove, a neki i igranje u Evroligi. Kako da objasnite jednom mladom momku čija je ambicija NBA da ostane u Partizanu koji još uvek ne zna da li će igrati Evroligu ili FIBA Ligu šampiona. Uostalom, u jednu ruku je nekadašnji student Gonzage i došao u Srbiju da bi stekao afirmaciju u Evropi, a ne da ovde ostavi dublji trag.

Kao i svakog leta, i ovog će se desiti dosta promena u rosteru crno-belih. Gotovo polovini ekipe je istekao ugovor, a za novi će čelnici kluba razgovarati sa Novicom Veličkovićem, Vanjom Marinkovićem i Mihajlom Andrićem. Sudeći prema konferenciji nakon drugog polufinalnog meča KLS Superlige, Veličković će i sledeće sezone predvoditi crno-bele, dok je budućnost Andrića i Marinkovića neizvesna.

Najverovatnije se o produžetku sezone neće ni razgovarati sa Markom Čakarevićem, Kvame Vonom i Amida Brajmom, dok u klubu gotovo sigurno ostaju Đorđe Gagić, Bondža Si, Aleksandar Aranitović i Marko Pecarski koji imaju ugovore sa crno-belima. Ne zna se šta će biti sa Đokom Šalićem, Obradom Tomićem i Strahinjom Gavrilovićem koji takođe imaju važeće ugovore, ali nisu pokazali mnogo toga ove sezone.

Kao što je i pomenuto, još uvek nije poznato u kojem će takmičenju u Evropi igrati Partizan koji je ove sezone u Evrokupu upisao samo jednu pobedu, protiv Bilbaa u Španiji kada je presudila odlična rola Najdžela Vilijamsa-Gosa od 27 poena.

Iako se do pre par kola do kraja regularnog toka ABA lige verovalo da Partizan ipak može da dogura do plej-ofa, na kraju puta, crno-beli su bili daleko od završnog takmičenja, čak tri pobede koliko su više imali Barani. Mornar se može i okarakterisati kao ekipa koja je direktno uticala na to da Partizan ne igra plej-of. Iz više razloga, jedan od ključnih je što je dva puta pobedila crno-bele, a posebno je upečatljiv bio drugi trijumf kada je beogradski klub prokockao veliku prednost, što je ‘naplatio’ tada izuzetno motivisani Uroš Luković.

Sem pomenuta dva takmičenja, razočaranje su navijači ovog kluba doživeli i u domaćem prvenstvu gde ove godine Partizan nije dospeo ni do finala. Žreb je odlučio da se ‘večiti’ sretnu u polufinalnoj seriji, koju je Zvezda rešila u dve utakmice.

Svetla tačka sezone jeste onaj 18. februar kada je u finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća tim Nenada Čanka porazio Crvenu zvezdu i osvojio pehar. To je verovatno najbolje odigrana utakmica crno-belih ove sezone, ako ne to – sigurno najbolji ‘večiti derbi’ koji je odigrao Partizan u skorije vreme.

Posle još jednog nešto dužeg odmora okupiće se ekipa Partizana koja će krenuti u sezonu 2018/19, a čini se da će ponono optimizam navijača biti srazmeran situacijom u klubu.

Kojom biste ocenom ocenili sezonu KK Partizana?
Loading ... Loading ...
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter