0
Košarka

FOTO: KOŠ ZA SREĆU

LUKA ANĐUŠIĆ: Vredno američko iskustvo

Objavljeno: 02.06.18 u 17:18

Srpski košarkaš Luka Anđušić posle završenog koledža spreman je da uplovi u profesionalne vode. Na Kalifornija univerzitetu Pensilavanija je zaradio diplomu u oblasti PR i marketing, a uz to je nizao sjajne partije u drugoj diviziji NCAA u dresu Vulkansa.


Anđušić se prvo obreo u Južnoj Alabami, gde je proveo dve godine, da bi se potom preselio u Pensilvaniju. Za prethodnih pet godina kaže da su za njega nezaboravno iskustvo i da bolji potez nije mogao da napravi.

– Kada sam napunio 18 godina, shvatio sam da odlazak u Ameriku može mnogo da mi donese, kako u sportu i edukaciji, tako i u životu. Naučio sam mnogo toga i napredovao u svakom pogledu, i kao sportista i kao čovek. Pritom sam zaradio diplomu, na šta sam najviše ponosan. Prilika da se završi američki univerzitet se ne dobija tako lako, a drago mi je da sam svoju iskoristio na najbolji mogući način – otkriva Anđušić.

Iskustvo stečeno u Americi i te kako može da koristi Anđušiću sada, kada je došlo vreme da postane profesionalac.

– Oduvek sam imao ambicije da postanem profesionalac i mislim da je sada pravo vreme za to. Jedna od stvari koju sam naučio tokom boravka u Americi je to da je radna etika veoma bitna za sve što se radi u životu, posebno u sportu. Trudim se da konstantno radim na sebi da bih napredovao kao igrač jer verujem da je to neophodno za svakog profesionalnog sportistu – naglašava Anđušić.

Anđušić trenutno ne zna gde će započeti svoju profesionalnu karijeru, ali ima poprilično jasnu ideju za kakav klub bi želeo da igra.

– Voleo bih da odem negde gde ću dobiti priliku da igram kako bih se afirmisao. Mislim da mi je to najbitnije s obzirom na to da će mi to biti prva profesionalna sezona. Čeka me kratak odmor i spremanje za sledeću sezonu. Radiću na sebi konstantno, tokom celog leta, ne bih li bio spreman za ono što dolazi – kaže srpski košarkaš.

Lukin stariji brat Danilo trenutno brani boje Uniksa, a mogućnost da jednog dana postanu saigrači obojici se čini primamljivom.

– Zašto da ne. To nam je oduvek bila želja jer Danilo i ja imamo poseban odnos, a igranje u istoj ekipi bi bilo ostvarenje sna – rekao je Anđušić.

Anđušić je pre odlaska u Ameriku nosio dresove OKK Beograda i Hemofarma, a bio je i član mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Pragu 2013. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter