0
Košarka

NBA, FINALE: Dekoncentracija Džej Ar Smita koštala Kavse prednosti, GS vodi 1-0 (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.18 u 09:11

Četvrti put za redom šampiona NBA lige daće serija između Golden Stejt Voriorsa i Klivlend Kavalirsa, a nakon prvog meča u Ouklandu „ratnici“ vode 1-0, 124:114.

Iako je od samog početka postojalo uverenje da će Golden Stejt lako izaći na kraj sa Klivlendom, koji igra na „krilima“ Lebrona Džejmsa, početak serije je doneo znatno više uzbuđenja od očekivanog.

Fantastičnu partiju pružio je Džejms ubacivši 51 poen, ali…

Prvo poluvreme prošlo je u znaku Klivlenda. Igrali su dobro, pronalazili rešenja u napadu za lake poene, pa su u jednom momentu imali 51:40. 

No, do kraja prvog poluvremena Voriorsi su uspeli da sustignu rivala, za 56:56, a početkom treće deonice i da povedu. 

Od tog momenta, pa do završnice utakmice ekipe su se smenjivale u vođstvu, briljirao je Džejms svojim potezima, ali to nije bilo dovoljno da „slome“ otpor domaćeg tima.

U samoj završnici Kari je doneo Voriorsima prednost od pola koša, nakon čega je Hil stao na liniju za slobodna bacanja četiri sekunde pre kraja, pogodio jedno, a Džej Ar Smit iz samo sebi poznatog razloga umesto ka košu krenuo sa loptom van reketa posle ofanzivnog skoka, pri rezultatu 107:107.

Dok su ga saigrači u neverici gledali, vreme je isteklo, pa je susret ušao u produžetak, gde je Golden Stejt serijom 7-0 praktično na samom početku rešio pitanje pobednika. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kari sa 29, Durent dodao 26, Tompson 24, dok je kod Kavsa pored Džejmsa odskočio Lav sa 21 poenom.

(Youtube/ MLG Highlights)

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter