0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NENAD ČANAK PRED ZVEZDU: Bondža Si neće igrati, ali…

Objavljeno: 27.05.18 u 14:40

Polufinalna serija u domaćoj Superligi počinje u ponedeljak, a prvom meču između Crvene zvezde i Partizana, crveno-beli će biti nominalni domaćin susreta.

Karte za ovaj duel neće se naći u slobodnoj prodaji, a organizovane razmene ulaznica između klubova neće biti. Isti slučaj biće i u sredu, kada Partizan bude domaćin drugog meča.

– Očekuje nas naš najveći derbi u polufinalnoj seriji. Mi smo nekako uspešno završili četvrtfnale i naparvili dobar uvod za polufinalnu seriju. Zvezda je odličan protivnik. Imali su odličnu sezonu u Evroligi pre svega, u ABA ligi su imali prvo mesto u regularnom delu sezone i sigurno da je pred nama najbolji mogući protivnik za polufinale. Trudićemo se da odigramo što bolje da bi došli do željenog rezultata – istakao je Mihajlo Andrić.

Potom je govorio i trener Partizana, Nenad Čanak.

– Znamo ko i kakav nas protivnik čeka u polufinalu. Iza Zvezde je odlična sezona u Evroligi, osvojila je i prvo mesto u regularnom delu sezone ABA lige. Posle nekih rezultata u KLS reakcija je bila smena trenera. Ekipa su koja, kao i mi, gaji najviše ambicije i mislim da u ovoj seriji nema favorita. Obe ekipe s pravom gaje nade za plasman u finale. U Superligi smo platili ceh jednoj katastrifajnoj četvrtini u Železniku. FMP je zaslužemo osvojio prvo mesto u grupi. Mi ćemo nekim težim putem do finala. Ali, generalno cilj ostaje isti. Zvezdu moramo da pobedimo da li u polufinalu ili finalu, da bi došli do onoga što želimo – poručio je Čanak.

U tim Partizana, vraća se Aleksandar Aranitović dok je o zdravstvenom stanju Bondže Sija, trener Čanak rekao:

Bondža Si sigurno neće igrati prvi meč. Partizan mora bez svakoga. Da li bi bilo lakše da je Bondža tu i da li bi bile još neke manevarske mogućnosti s njim? Da, ali ne želim da pravimo alibi zbog njegovig izostanka. Protiv Mege smo loše otvorili meč, pa smo pa pokazali kvalitet i karakter. Od minus 12, stigli smo do plus 17. Ekipa može da igra bez svakoga. Naravno, lakše je sa Bondžom, ali da može bez njega, može – istakao je Čanak.

Plasman u finale Superlige, obezbediće ekipa koja prva stigne do dve pobede u polufinalnoj seriji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter