0
Košarka

FOTO: STARSPORT

OSVOJIO SVE ŠTO JE MOGAO: Luki Dončiću još jedno veliko priznanje

Objavljeno: 25.05.18 u 18:00

Košarkaš Real Madrida, Luka Dončić, nastavlja da pomera granice i niže individualna priznanja u svim mogućim takmičenjima.

Titula prvaka Evrope sa reprezentacijom Slovenije i izbor u najbolju petorku Evrobasketa, zatim titula MVP-a ali i osvajanje šampionskog pehara Evrolige, a danas je za Luku Dončića stiglo još jedno veliko priznanje.

Naime mladi bek Reala proglašen je za najkorisnijeg igrala španske ACB lige, u izboru igraća, trenera, navijača i novinara i postao najmlađi igrač kojem je to pošlo za rukom, sa 19 godina, dva meseca i 26 dana.

Pre njega, epitet najmlađeg nosio je Nikola Mirotić koji je sa 22 godine poneo ovo laskavo priznanje.

Dončić se u glasanju za MVP-a najjače evropske lige našao ispred košarkaša Baskonije, Tornikea Šengelije, odnosno košarkaša Saragose Gerija Nila.

Mladi slovenački superstar bi učinak u ovoj sezoni mogao da učini još boljim, ukoliko se sa „kraljevskim klubom“ domogne titule prvaka Španije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter