0
Košarka

FOTO: YouTube/Printscreen

NBA: Boston na korak do ‘seče Kralja’ (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.18 u 09:05

Odigran je peti meč finala ‘Istoka’ u najjačoj ligi sveta, a Boston se nalazi na korak do titule i plasmana u veliko finale.

Seltiksi protiv Kavsa vode sa 3-2 u seriji i imaće priliku da se za dva dana u Ohaju izbore za veliko finale NBA lige. Boston je jutros na svom parketu 96:83 savladao Klivlend i tako potvrdio dominaciju na svom parketu.

Tim Breda Stivensa pitanje pobednika je rešio još u prvoj četvrtini. Kavsi su na početku imali prednost 12:10 i to je bilo sve od njih na ovom susretu. Vrlo brzo su ‘zeleni’ napravili veliki preokret i na kraju prve deonice vodili sa ‘plus 13’ – 32:19.

Seltiksi su do kraja meča ‘ljubomorno’ čuvali prednost, a Klivlend se samo u jednom momentu treće četvrtine spustio na ispode deset poena minusa. Ipak, do kraja treće četvrtine bilo je ‘plus 16’ za Boston 76:60. Najveću prednost Horford i drugari imali su u poslednjem periodu meča ‘plus 19’.

Oslabljenog domaćina koji igra bez Irvinga, Hejvorda, Tajsa i Larkina do pobede je vodio Tatum sa 24 poena, Braun je dodao 17, a Horford 15 poena uz 12 skokova. Kod Kavsa je Lebron ubacio 26 poena uz deset skokova, dok je Lav podbacio sa svega 14 poena.

NBA PLEJ-OF:

Istok – finale:

Boston – Klivlend 3:2

Zapad – finale:

Hjuston – Golden Stejt 2:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter