1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ GAZI KA ‘DECIMI’: Najiskrenije vam kažem – ne razmišljam… (FOTO)

Objavljeno: 18.05.18 u 20:45

Željko Obradović nalazi se na korak od jubilarne desete titule šampiona Evrope, ali najtrofejnijeg evropskog stručnjaka to ne dotiče previše.

Nakon trijumfa u neizvesnom prvom polufinalu Evrolige protiv Žalgirisa, Obradović je mirno rekao da ne razmišlja o pomeranju granice i rekordu od 10. titula šampiona Evrope.

– Najiskrenije Vam kažem, ne razmišljam o tome – rekao je Obradović za ‘SportKlub’ posle meča.

– Najvažniji je tim i naša armija navijača. Radi se o dve fenomenalne ekipe CSKA i Real, videćemo ko će biti u finalu, oni su po tradiciji najbolji u Evropi. Ko god dođe – biće teško u finalu

Popularni ‘Žoc‘ je istakao da je očekivao baš ovakvu utakmicu protiv tima Šarunasa Jasikevičijusa, svog učenika.

– Utakmica kakvu smo očekivali, oni su igrali kao što igraju cele sezone, ne predaju se, imali smo pristojnu razliku i oni su se vraćali. Insistirali smo da nema opuštanja nijednog trenutka, desilo se tako, ali uspeli smo i slavili protiv sjajne ekipe. Naša agresivnost u odbrani je presudila, zaustavili smo Žalgiris. Padovi u igri su mogući, a lično smatram da smo mogli bolje u napadu. Bio je dobar protok lopte, negde smo sporo reagovali, možemo mi to i bolje. Hvala svim ljudima koji su došli ovde, to traje već pet godina. Oni su bitan faktor u uspesima koje smo postigli do sada.

Bobi Dikson je bio apsolutni ‘meč-viner’ i to kao Obradovićev džoker iz rukava u momentima kada se lomio meč.

– Možda je iznenađenje za neke, ali Bobi za mene nije – zaključio je trener Fenerbahčea.

FOTO: STARSPORT

Njegov pulen Marko Gudurić rekao je novinarima posle meča da za njega i saigrače ova pobeda neće značiti ako ne trijumfuju i u nedelju.

Najbitnije je da smo prošli ovu prvu prepreku, ali ako ne pobedimo u nedelju – biće kao da nismo ni došli. Moramo da ostanemo mirni, da se spremimo kako treba i to je najvažnije iznad svega – rekao je Gudurić i oduševljeno prokomentarisao podršku sa tribina.

– Iskreno, nisam ih baš ovoliko očekivao, ali bilo je fantastično. Hvala navijačima što su došli da nas podrže u ovolikom broju i ovo je bila prava atmosfera.

I on se složio da je odbrana presudila.

– Bili smo čvrsti i tako smo ih naterali da izgube veliki broj lopti. To je nešto što smo se dogovorili pre utakmice. U drugom poluvremenu su pokušali da se vrate, ali mislim da su prevagu doneli neki iskusniji igrači. Tako smo priveli utakmicu mirnijem kraju. To je polufinale, borimo se za svaku loptu i za najvažniji trofej u Evropi – podvukao je levoruki šuter ‘kanarinaca’.

FOTO: STARSPORT

Iz ‘Štark’ arene – Petar Lazić i Strahinja Nikolić

0
0

1 Komentara

  1. Onaj valda se zove Veselu baš je dobar.On nije Turcin.Pa gde je tako dobro naučio da igra a Ceh je.Opasan.E kad bi moj Partizan imao takvog igrača.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter