2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OTVOREN F4 EVROLIGE: Urnebesni Željko Obradović – ‘Sinoć smo se družili, a Šaras će i večeras da izađe!’ (FOTO)

Objavljeno: 17.05.18 u 13:40

Na terenima na Kalemegdanu otvoren je završni turnir Evrolige koji će sutra početi utakmicama polufinala u ‘Štark’ areni.

Petak je dan za polufinala. Najpre će na parket izaći Fenerbahče i Žalgiris od 18 časova, dok će od 21 sat na crtu CSKA Moskva i Real Madrid.

Tim povodom na Kalemegdanu su se pojavili treneri i po jedan igrač svih ekipa, pa su tako pred beogradskim novinarima elegantno odeveni bili Željko Obradović i Luiđi Datome (Fenerbahče), Šarunas Jasikevičijus i Paulius Jankunas (Žalgiris), Dimitris Itudis i Serhio Rodrigez (CSKA) i Pablo Laso i Luka Dončić (Real Madrid).

Najtrofejniji stručnjak svih vremena juri svoju 10. Evroligu u Beogradu, a podelio je i interesantnu anegdotu sa druženja baš sa svojim učenikom Šarunasom Jasikevičijusom, ali i sutrašnjim rivalom u borbi za finale.

– Veoma specijalno za mene. Nije dobro što smo ovde samo pet dana. Srećan sam što imam priliku da provedem toliko vremena sa svim ovim ljudima. Već smo počeli da se družimo prošlo veče… Šaras će pokušati i večeras da izađe negde. Videćemo kako će biti sutra, znam koliko je teško doći na fajnal-for. Imamo CSKA, Real Madrid, Šarasa koji je poseban sa svojim Žalgirisom – istakao je uz osmeh Željko Obradović.

– Nemam pravo da razmišljam o desetoj tituli, samo o utakmici protiv Žalgirisa. Verujem da će atmosfera biti sjajna, sa mnogo navijača iz Istanbula, Kaunasa, ali i Beograda. Neka bolji tim pobedi – poručio je Obradović.

FOTO: STARSPORT

Jasikevičijus želi da uđe u neizvesnu završnicu meča sa Fenerbahčeom, pa da iz toga pokuša da profitira.

– Trudimo se da idemo dan po dan. Srećan sam što imam igrače koji me podržavaju kao trenera. Videćemo u petak kako ćemo se suprotstaviti Feneru. Nadam se da ćemo ući u završnicu sa aktivnim rezultatom i biti u poziciji da se borimo za pobedu.

U drugom polufinalu sastaju se CSKA i Real. Leo Vesterman neće igrati za Moskovljane zbog povrede.

– Šteta za njega. Taman se oporavio od povrede iz prvog dela sezone i pomogao nam da se plasiramo na Fajnal for. Verujem da će nas i ovaj problem učiniti složnijim i jačim – rekao je Itudis o povredi bivšeg pleja Partizana.

FOTO: STARSPORT

Serhio Rodrigez smatra da je MVP nagradu zaslužio Luka Dončić.

– Nagradu je zaslužio Luka Dončić, ne samo zbog statistike, već i zbog načina na koji igra i zato što je ove sezone zaista ‘vukao’ svoju ekipu.

– Osvojiti Evroligu nepunih godinu dana posle Evrobasketa sa Slovenijom bilo bi zaista neverovatno. Sezona je bila naporna, ali kada volite košarku, ništa nije teško – izjavio je Luka Dončić.

Reči dobrodošlice svim klubovima na otvaranju pružio je i Đordi Bartomeu, prvi čovek Evrolige.

– Čestitam svim klubovima koji su izborili Fajnal-for, put do toga je sve teži. Da Beograd bude organizator završnog turnira bilo nam je potrebno 17 godina i to zahvaljujući snažnoj saradnji sa gradskom vlasti i sa gradonačelnikom. Takav rezultat je želja da odamo počast košarci u Srbiji, zemlji sa mnogo igrača i trenera koji su hranili evropsku košarku – rekao je Bartomeu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter