0
Košarka

FOTO: STARSPORT

IGOR KOKOŠKOV: Ja nisam evropski trener, već…

Objavljeno: 15.05.18 u 09:34

U svom prvom obraćanju američkoj javnosti po preuzimanju Finiks Sansa Igor Kokoškov je istakao da je on NBA, a ne evropski trener.

Srpski stručnjak je početkom meseca postao prvi trener sa tla Evrope koji će biti na klupi neke NBA franšize. To je, naravno, jer Amerikanci imaju dosta predrasuda i uglavnom priznaju samo njihove trenere, pa je Kokoškov probio tu barijeru, ali ne želi previše da zadržava epitet ‘evropski’.

– Ja sebe ne vidim kao evropskog već NBA trenera. Oduvek se trudim da svoje slabosti pretvorim u prednost. Sve ovo je neverovatno. Znate, u Americi me zovu stranim trenerom, a u Evropi sam čuo komentare – ‘O njemu se priča u NBA, uzeo je i američko državljanstvo, sada je jedan od njih’. Tako da, niko me neće. Nije stvar u tome, da li ste stranac ili ne… Ovo je moj dom. Finiks je moja kuća i osećam se potpuno komotno – našalio se Kokoškov.

– Šalu na stranu, ništa od toga zapravo nije ni bitno, da li ste stranac ili Amerikanac… Jedino što je važno jeste da dobro obavi posao i da se pobeđuje. Verovatno će mi i biti teže zbog svih okolnosti, zbog činjenice da sam pionir i prvi ne američki asistent u NBA ligi, koledž košarci i sada prvi glavni trener u NBA. Sve to nosi određenu odgovornost. Jer, ukoliko ne uspem reći će – ‘Vidite da ne može da bude dobar trener, držimo se mi naših ljudi – poruka je Igora Kokoškova.

Srbin rodom iz Banatskog Brestovca u blizini Pančeva je prošle godine upravo Srbiju pobedio u finalu Evropskog prvenstva i Sloveniji doneo zlato, a u NBA karijeri radio je u Klivlend Kavalirsima, Orlando Medžiku i Juti Džez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter