0
Košarka

SEVENTISIKSERSI ŽELE TIM ZA TITULU: Golden Stejt će imati ozbiljnog takmaca!

Objavljeno: 14.05.18 u 11:21

Košarkaški klub Filadelfija Seventisiksers pre dve sezone bio je među najgorima u ligi. Danas, zahvaljujući takozvanom „procesu“, njihov „rebilding“ je uzeo maha, a prve plodove mogli bi da „uberu“ već naredne sezone.

Siksersi su ove godine ispali od Bostona u polufinalu istočne konferencije nakon 4-1 u seriji. 

Uprkos nešto slabijem izdanju u plej-ofu, ponovo je ova mlada ekipa, predvođena Džoelom Embidom i Benom Simonsom, pokazala da itekako ima potencijala, a nema sumnje da će tek dobiti na talentu kako Markel Fulc, prošlogodišnji prvi pik na draftu, bude napredovao, nakon više nego skromne prve sezone.

No, kako je za uspeh neophodno pomešati talenat i kvalitet, Filadelfija je spremna da više nego agresivno napadne najbolje slobodne agente.

Prva meta je „kralj“ Lebron Džejms, koji će na kraju sezone napustiti Kavalirse. Legenda Klivlenda želi da još jednom napadne šampionat, a teško da će naći bolju „sredinu“ za to od Filadelfije, pogotovo što bi pre svega bio prva zvezda tima, a možda i još bitnije – bio bi okružen spomenutim talentima, pa ne bi, kao sada u Klivlendu, praktično sam nosio ekipu kroz čitavu sezonu, već bi predstavljao „nadogradnju“ na postojeći roster.

Druga meta je Pol Džordž, koji će takođe biti slobodan agent pošto mu istekne ugovor sa Oklahomom, dok je treća „želja“ Kavaj Lenard, za kog je takođe izvesno da će, nakon što je „pukla ljubav“ sa San Antonio Sparsima, postati slobodan u izboru novog tima. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter