1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SLS: Mutin Dinamik namučio Partizan u ‘Pioniru’, crno-beli prelomili u poslednjoj deonici

Objavljeno: 10.05.18 u 19:45

Košarkaši Partizana upisali su pobedu u meču osmog kola Superlige Srbije, pošto su kao domaćini bili bolji od Dinamika rezultatom 87:71.

Ekipa Nenada Čanka je, kao što smo to često viđali od nje ove sezone, ponovo prikazala dosta oscilacija u igri ali su u odlučujućim momentima ipak bili pribrani i na kraju upisali i ubedljivu pobedu.

Dinamik je na ovom meču pružio dobar otpor favorizovanom domaćinu, uprkos slabom startu uspeo da se vrati u meč i  početkom drugog poluvremena dođu i do vođstva. Međutim na kraju nisu imali snage ni iskustva za podvig, pa su pretrpeli možda i previsok poraz s obzirom na ono što su večeras prikazali.

Partizan je u ovaj susret ušao prilično sigurno, a na samom startu istakao se tandem Marinković-Si koji je kombinovano ubacio 11 poena (prvi sedam, drgui četiri) i do polovine prvog kvartala crno-belima doneo prednost od 14:5.

Dorćolci u ovom periodu nisu imali rešenja za odbranu domaćina koji je nekoliko poena postigao iz tranzicije, upravo nakon dobre defanzive, za šta je bio zaslužan Najdžel Vilijams-Gos koji je dobro distribuirao lopte.

Dinamik je nakon tjm-auta, koji je posle pet minuta igre zatražio Miroslav Nikolić malo podigao poenterski učinak, ali Partizan je i dalje u potpunosti stvari držao pod svojom kontrolom.

U drugoj polovini prvog perioda poenterski je proradio i Vilijams-Gos koji je vezao šest poena i ekipa Nenada Čanka je prvi period završila sa vođstvom od 27:17.

Početak druge deonice pripao je Mihajli Adriću koji vezuje šest poena na startu, a crno-beli su došli do prednosti od 13 poena razlike. Vilijams-Gos je nastavio da razigrava svoje saigrače pa smo tako posle njegove asistencije videli i atraktivano alej-up zakucavanje Sija, a aktivan je bio i Kvami Von.

Na drugoj strani goste je u priključku održavao Todorović koji je do polovine druge četvrtine sakupio 13 poena, a nakon dve vezane trojke Stevanovića i dvojke Milisavljevića, Dinamik na oko miut pre odlaska na veliki odmor prilazi na svega tri poena zaostatka (40:37).

Ulsedili su pogoci Veličkovića i Milisavljevića,a poslednju reč u prvom poluvremenu imao je Vilijams-Gos, koji je uz zvuk sirene postavio rezultat prvih 20 minuta, a on je glasio 44:39.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku gostiju, koji su zahvaljujući triju Krstić-Beslać-Bergsted napravili seriju 10:0 i poveli sa 49:44.

Letargiju u redovima crno-belih prekinuo je Banđa Si sa četiri vezana poena, a Dorćolci su dobrom unutrišnjom igrom održavali blagu prednost.

Partizan, koji je u jednom momentu bio čak tri minuta bez poena, je do novog vođstva stigao poenima Vilijams-Gosa na oko četiri minuta pre kraja treće deonice, u čijem finišu smo videli smo rezultatsku klackalicu i neke vrlo atraktivne poene poput zakucavanja Todorovića pored Brajme.

Partizan je zahvaljujući ponima Marinkovića u poslednji desetominutni period ušao sa milnmalnim vođstvom (62:61), a za tri ipo minuta igre u četvrtoj deonici crno-beli su serijom 9:2 došli ponovo došli do osetnije rednosti (71:63).

Domaćin je u ovom momentima malo podigao agresivnost u odbrani, naterao igrače Dinamika na nekoliko izgubljenih lopti, a ekipa Mute Nikolića počela je da promašuje i sa penala.

Na pet minuta pre kaja utakmice poenima Veličkovića sa linije bacanja i trojkom Andrića, Partizan ponovo dolazi do dvocirfenog vođstva (78:66) i to su praktično bili ključni momenti utkamice.

Do kraja Partizan je u lganom ritmu priveo utakmicu kraju i upisao i sedmi trijumf u Superligi.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 19 poena i osam asistencija, a pratio ga je Kvami Von sa 15 poena i šest skokova. Dvocifreni su bili i Mihajlo Andrić sa 11, odnosno Vanja Marinković i Banđa Si sa 10 poena.

Kod Dinamika više od ostalih se istakao Aleksandar Todorović sa 18 poena, dok je Namanja Krstić ubacio 11 poena.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter