Kontroverzni grčki milijarder i vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos izjavio je da je pre dve godine bio spreman da kupi Partizan, ali da se isprečila ‘viša sila’.

Janakopulos je u centru medijske pažnje već mesecima jer vodi pravi mali rat sa čelnicima Evrolige, nakon što je nezadovoljan kako se upravlja najelitnijim takmičenjem. Čak je najavio i istupanje Panatinaikosa iz najelitnijeg evropskog košarkaškog klupskog takmičenja i priključivanje FIBA Ligi šampiona.


Sve češće puni naslovnice dnevne štampe svojim uvredljivim komentarima upućenim predsedniku Evrolige Đordiju Bertomeuu, a kako stvari stoje, ne namerava da se zaustavi iako je to naišlo na loš odziv ostalih klubova učesnika ovog takmičenja.

– Ili odlazi Bertomeu ili će Panatinaikos izaći. Glavni razlog je taj što je ovaj čovek upropastio takmičenje i uništio mu ugled, izjavio je Janakopulos za portal Dnevna doza košarke (DDK), dodavši da kao idealnog zamenika za Bertomeua vidi ni manje ni više nego našeg asa Dejana Bodirogu.

Ukoliko bi atinski ‘zeleni’ napustili Evroligu, čelnici Partizana su najavili da će zatražiti ‘vajld kard’ za to takmičenje.

Partizan je veliki klub, navijam za njih u ABA ligi. Bio sam spreman da ga kupim pre dve godine, međutim neki ljudi su tražili ‘pare ispod stola’, pa je stvar nažalost propala, otkrio je Janakopulos za DDK.

Verujemo da je bar deo Janakopulosove ljubavi prema ‘crno-belima’ posledica saradnje sa najtrofejnijim evropskim trenerom svih vremena, Željkom Obradovićem, koji je atinskom velikanu doneo čak pet titula klupskog šampiona ‘starog kontinenta’.

Bogatstvo vlasnika Panatinaikosa procenjuje se na više od jedne milijarde dolara.