3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SLS: Katastrofanla druga četvrtina koštala Partizan poraza u Železniku, FMP preuzeo lidersku poziciju

Objavljeno: 07.05.18 u 19:55

Košarkaši FMP-a slavili su protiv Partizana rezultatom 87:82, u utakmici sedmog kola Superlige Srbije.

Crno-bele je na ovoj utakmici poraza koštala katastrofalna druga četvrtina u kojoj su postigli svega četiri poena, zbog čega su u drugo poluvreme ušli sa 20 poena zaostatka.

Tokom poslednjih deset minuta puleni Nenada Čanka su uspeli da se u nekoliko navrata približe i na minus od četiri poena, sa koliko su slavili u prvom meču u „Pioniru“, međutim za potpuni preokret nije bilo vremena.

U finišu je Partizan pokušao da barem poraz svede na manje od ta četiri poena, ali na kraju ni u tome nisu uspeli pa će u slučaju jednakog skora sa FMP-om na kraju grupne faze završiti kao drugoplasirani.

Prva ćetvrtina utakmice u Železniku protekla je u prilično izjednačenoj igri, a oba tima su startovala prilično traljavo. Prvi poeni na obe strane došli su ispod koša gde su po pet poena vezali Đorđe Gagić i Majkl Odžo.

Gagić je vrlo brzo morao da napusti teren zbog dva vezana faula, a zamenio ga je Amida Brajma koji je nadalje preuzeo primat na terenu i vrlo brzo vezuje šest poena. Na drugoj strani protivtežu je održavao Nemanja Nenadić sa sedam uzastopnih poena.

Upravo zahvaljujući najviše Nenadiću domaćin je nakon šest ipo minuta igre imao vođstvo od 15:13, ali crno-beli su u tim momentima konačno proradili i spolja i trojkama Veličkovića i Vona poveli sa 19:15.

FMP je uzvratio preko Jeremića koji vezuje dve trojke, između kojih je do svojih prvih poena stigao i Najdžel Vilijams Gos pa je na nešto manje od dva minuta pre prvog odmora rezultat iznosio 21:21.

Prvu deonicu „panteri“ su završili vođstvom 25:23, zahvaljujući poenima Dragana Apića ispod koša, a nakon poena Vanje Marinkovića na uvodu drugog kvartala za 25:25 usledila je velika serija FMP-a.

Tim iz Železnika je u narednih osam ipo minuta ostavio Partizan bez poena, za to vreme napravivši seriju od 20:0, u kojoj su prednjačili Nenadić, Odžo i Jeremić.

Partizan je drugi desetominutni period završio sa svega četiri postignuta poena i zaostatkom od čak 20 poena (47:27), a jedan od glavnih razloga slabije igre bila je potpuna odsečenost iz igre Vilijams-Gosa, koji je u prethodnim mečevima bio glavni motor „parnog valjka“.

FMP je tokom treće četvrtine uspešno održavao veliku prednost, ne dozvolivši gostima da je ni u jednom trenutku ozbiljnije ugroze.

Ekipa Nenada Čanka je na početku drugog poluvremena do poena dolazila uglavnom preko borbenog Gagića, nakon čijih su poena crno-beli na tri ipo minuta pre kraja treće deonice stigao na minus 14 (55:41).

Ipak na drugoj strani je ubrzo usledio odgovor Bursaća i Simanića koji vraćaju svom timu vođstvo od 59:41, a u poslednji kvatal se ušlo sa šrednošću FMP-a od 65:48.

Početak poslednjeg desetominutnog perioda doneo je buđenje Partizana, koji su u početnih pet ipo minuta nošeni triom Gagić-Vilijams Gos-Si napravili seriju od 20:7, i prišli na svega četiri poen zaostatka (72:68).

Crno-beli su odličnom zonskom odranom zaustavili poenterski učinak domaćina, koji je ipak uspeo da trojkom Jeremića ponovo ode na plus sedam (77:70), a zatim je usledila sjajna sekvenca Simanića koji je vezao četiri poena uz dobru rolu u odbrani za 81:72.

Partizan je poenima Gagića sa penala i Vilijams-Gosa nakon ukradene lopte prišao na 81:76, na oko dva minuta pre kraja.

Iako je bilo primetno da su u finišu već polako ostali bez snage, košarkaši FMP-a su do kraja uspeli da zadrže pet poena prednosti, koja im garantuju prvo mesto u grupi u slučaju da završe sa istim brojem pobeda i poraza kao crno-beli.

FMP – PARTIZAN 87:82 (25:23, 22:4, 18:21, 22:34)

Sudije: Ilija Belošević, Uroš Nikolić, Siniša Prpa

FMP: Đoković, Jeremić 20, Apić 6, Pot 7, Nenadić 16 (8sk), Bursać 3, Radovanović, Hamfris, Šešlija, Simanić 14, Simeunović, Odžo 21 (17sk)

Partizan: Vilijams Gos 18, Von 9, Si 5, Aranitović, Marinković 9, Veličković 3, Pecarski, Andrić, Čakarević 3, Brajma 8, Gagić 25 (7 sk), Šalić 2.

SUPERLIGA – 7. KOLO

Grupa B

Ponedeljak

FMP – Partizan 87:82
Vršac – Vojvodina 103:85
20.00: Dinamik-Metalac

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter