0
Košarka

NBA: Lebron je svemoguć, Toronto se raspada! Upoznajte se sa ‘Konfeti utakmicom’ u Filadelfiji (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.18 u 09:10

U noći između subote i nedelje gledali smo dva vrlo neizvesna plej-of meča na Istoku, ali nam oni nisu ‘zakuvali’ situacije u dve polufinalne serije, naprotiv…

Klivlend je razbijao Toronto u prethodne dve plej-of serije koje su odigrali, a tako će po svemu sudeći biti i ove godine. S tim, što Kavalirsi sada bukvalno razbijaju duh i volju za životom igračima Reptorsa ludim završnicama koje dobijaju.

Noćas je to ponovo učinio Lebron Džejms koji je, nakon trojke Anunobija za 103:103 na osam sekundi pre kraja, uzeo loptu, pretrčao ceo teren i pogodio flouter od table uz zvuk sirene. Kakav košmar za najbolji tim Istoka u ligaškom delu!

Jednostavno, ‘kralj’ je bio nezaustavljiv. Ubacio je 38 poena, imao šest skokova i sedam asistencija, te kada ubaci 14 od 26 šuteva iz igre u svom ‘plej-of moudu’, to je onda to.

Pored njega Kevin Lav je imao 21 poen i 16 skokova, Kajl Korver 18, a Džordž Hil 12 poena.

Kod Toronta je Demar Derozen ubacio SAMO osam poena. Eto razlike između dvojice najboljih igrača dva tima. Istakao se Kajl Lauri sa 27 i Anunobi sa 18 poena.

U Filadelfiji je bilo više nego interesantno. Treća utakmica između 76-ersa i Seltiksa ostaće upamćena kao ‘Konfeti utakmica’ zbog prevremenog slavlja koje je usledilo u ludoj završnici.

Pri rezultatu 89:87 za Boston Marko Belineli je na isteku vremena pogodio veoma težak šut i svi u dvorani su pomislili da je to bila trojka, odnosno, šut za pobedu. Počelo je veliko slavlje, poletele su konfete…

Međutim, sudija je pregledao snimak i procenio da je šut bio za dva, pa se ušlo u produžetak. A tamo je karma učinila svoje i bila na strani Bostona koji je slavio sa 101:98 te poveo sa 3:0 u seriji koja je bila procenjena na bar šest utakmica.

Tejtum je ubacio 24 poena, Rozir 18, a Al Horford 13, dok je u redovima File Embid imao 22 koša uz 19 skokova, Redik je postigao 18, a Ben Simons 16 poena.

NBA PLEJ-OF:

Istok – polufinale:

Klivlend – Toronto 107:105 (3:0)
Filadelfija – Boston 98:101 (posle prod.) (0:3)

Zapad – polufinale:

Juta – Hjuston (1:2)
Nju Orleans – Golden Stejt (1:2)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter