0
Košarka

KLS SUPERLIGA: Partizan nezaustavljiv, nova pobeda i novi dabl-dabl Vilijams-Gosa

Objavljeno: 04.05.18 u 19:37

Crno-beli su slavili na gostovanju u Novom Sadu i upisali šestu pobedu u domaćem takmičenju.

Ovoga puta poražena je Vojvodina, a rezultat je bio 82:66.

Početak meča obeležio je egal i ravnopravna borba, uz veoma loših nekoliko minuta igre Vanje Marinkovića koji je za kratko vreme uspeo da napravi dva faula i pogreši u vođenju lopte. U životu je domaćina održavao Dejan Janjić koji je na startu meča bio stoprocentan, iz četiri pokušaja imao je isto toliko pogodaka te je rezultat sredinom prve deonice bio 8:8. Međutim kada je Janjić stao, počelo je ubedljivije vođstvo Partizana koji je u finišu prvog dela bio na pragu dvocifrenog plusa.

Na startu druge deonice je Partizan stigao do vođstva od dve cifre, ali je odmah nakon toga usledio pad u igri posle kojeg se Vojvodina približila na 27:23. Zahvaljujući propustima u odbrani domaćeg tima i lakim poenima Sija i Gagića, crno-beli su se opet odlepili, da bi krajem poluvremena usledila serija od devet vezanih poena kojom je Partizan stigao do prednosti od 39:26. Mogla je serija da bude i 11:0, ali je netipičnu stvar učinio Čakarević koji je neometan promašio polaganje. Na pauzi rezultat je bio 45:29.

Ni posle pauze ritam crno-belih nije opao. Gosti su napadali Vojvodinu koja nije imala rešenja, pa je Partizan iz reketa ‘zatrpao koš’ Novosađana. Trojkama Bjelice i Čabrila Vojvodina nekako uspeva da zaustavi nalet Partizana i spusti na 20 poena razlike. Treću trojku za domaće postiže Janjić, ali isto to čini i Andrić na drugoj strani za 66:46. Samo još jednim u nizu zakucavanje Amide Brajme završio se treći period.

Sam start poslednje deonice obeležilo je novo maksimalno vođstvo Partizana od 71:46 posle još jedne trojke Mihajla Andrića. Na semaforu je ubrzo stajalo i 77:49 posle pogotka Šalića za prednost od neverovatnih plus 28. U preostalom delu utakmice Vojvodina se trudila da poraz u Spensu bude što blaži, a uprkos ubedljivom neuspehu, Novosađanima na ruku ide i poraz Vršca sa kojim se bore za četvrtu poziciju u B grupi KLS Superlige.

KLS Superliga, šesto kolo:

Sreda:

Mladost – Crvena zvezda 75:104
Tamiš – Mega 62:73
Zlatibot – Borac 102:93

Četvrtak:

Metalac – FMP 75:98
Vojvodina – Partizan 82:66
Vršac – Dinamik 75:90

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter