4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA UZVRAĆA UDARAC: Klubovi tuže PAO!

Objavljeno: 03.05.18 u 19:05

‘Rat’ na relaciji ECA – PAO tinja, Evroliga kreće u kontranapad, a čeka se reakcija predsednika ‘zelenih’ Dimitrisa Janakopulosa.

Sve je kulminiralo zimus kada je Evroliga donela odluku da suspendije predsednika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa posle prepucavanja sa navijačima na Instagramu. ‘Rat’ je nastavljen do dana danšnjeg, a epilog su optužbe prvog čoveka ‘zelenih’ da ga iz Evrolige ‘kradu’ (u duelima četvrtfinala sa Realom) i najava da će jedan od najtrofejnijih timova istupiti iz ‘elitnog’ takmičenja.

Sada je Evroliga rešila da pređe u kontranapad i da preko ECA pokrene postupak protiv PAO-a. Deset klubova se već složilo sa time i dalo je svoj potpis, a među njima su ‘ljuti’rival Olimpijakos, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpija Milano, Real Madrid, Baskonija i Žalgiris.

– Bord ‘ECA’ preduzeće sve potrebne mere da Janakopulos bude isključen iz svih aktivnosti vezanih za Evroligu, sve dok sasvim i definitivno ne prestane ovako da se ponaša. U profesionalnoj ligi nema mesta uvredama, vršenju pritiska i verbalnoj agresiji, sa ciljem da se utiče na rezultate sportskog takmičenja – stoji u saopštenju ECA.

Klubovi koji čine Bord „ECA“ zajedno sa Bertomeuom su izdali nalog svojim pravnim zastupnicima da počnu sudski postupak protiv Janakopulosa, kojim bi se nadoknadila šteta prouzrokovana imidžu, integritetu i kredibilitetu takmičenja, klubova, sudija i menadžmentu Evrolige.

Naglašeno je i da Panatinaikos treba da ostane deo najjačeg evropskog klupskog takmičenja i da njegovi navijači ne zaslužuju da im se taj užitak uskrati zbog nedopustivog ponašanja jednog čoveka.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter