0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA: Lebron tripl-dablom srušio Toronto u produžetku, vratio se Stef Kari i doneo 2:0 Golden Stejtu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.05.18 u 09:11

U noći između utorka i srede gledali smo dva spektakularna meča u kojima su pobede ostvarili prošlogodišnji učesnici velikog finala.

Toronto možda jeste bolji tim od Klivlenda, ali opet je uspeo da prokocka prednost i u neizvesnom finišu padne pred ‘kraljem’ Džejmsom i njegovom ekipom.

Lebron je pokazao zašto ga mnogi smatraju najvećim igračem ikada. Kavalirsi su gubili i sa 10 poena u poslednjoj četvrtini, ali je uz podršku Kajla Korvera i Džej-Ar Smita, Džejms uspeo da dostigne i izjednači rezultat, a onda i pogodi šut za produžetak 30 sekundi pre kraja.

A u produžetku je najopasniji. I utisak je da su vicešampioni lige samo tako mogli do ‘brejka’. Lebron je u neizvesnom finišu, iako samo sa jednom pogođenom trojkom na meču, slomio Laurija, Derozena i drugove, a utakmicu završio ‘tripl-dablom’ sa 26 poena, 13 asistencija, 11 skokova.

Imao je podršku od Smita sa 20 i Korvera sa 19 poena, a Reptorsima nisu pomogli ni odlični Demar Derozen sa 22, odnosno, Jonas Valančijunas sa 21 poenom.

Golden Stejt je noćas dobio veliko pojačanje u vidu povratka Stefa Karija, a on je ‘ratnicima’ doneo 28 poena i time prevagu u neizvesnoj završnici drugog meča protiv Pelikansa.

Aktuelni šampion je gubio tokom prvog poluvremena, pa i tokom treće četvrtine od najprijatnijeg iznenađenja lige, ali smo tada videli pravog Karija i Nju Orleans je poklekao u samom finišu.

Pored Karijevih 28, Kevin Durent je ubacio 29 poena, a Drejmond Grin 20 koševa, dok je na drugoj strani 25 imao Entoni Dejvis.

Golden Stejt je stigao do dve veoma teške pobede, ali sa maksimalnim učinkom ide u goste, jer se serija sada seli u Luizijanu.

NBA plej-of:

Zapad, polufinale:

Golden Stejt Voriors – Nju Orleans Pelikans 121:116 (2:0)
Hjuston Rokets – Juta Džez (1:0)

Istok, polufinale:

Toronto Reptors – Klivlend Kavalirs 112:113 (0:1)
Boston Seltiks – Filadelfija 76-ers (1:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter