0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BOMBASTIČNA NAJAVA RAŽNATOVIĆA: Mega na Bahamima odmerava snage sa jednim od najprestižnjijih košarkaških koledža

Objavljeno: 01.05.18 u 12:55

Košarkaški klub Mega Bemaks je poslednjih sezona postao rasadnik NBA talenata, zbog čega je logično privukao pažnju i američke javnosti.

Nikola Jokić, Timi Luvavu, Ivica Zubac su svoj igrački razvoj prošli u Megi a trenutno nastupaju u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a njima bi uskoro mogli da se pridruže i supertalentovani Goga Bitadze, Kostja Mušidi i još pojedini igrači.

Kada neko u kratkom vremenskom roku uspe da izbaci toliko NBA potencijala (iz Mege draftovani i Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić…) to ne može da prođe neopaženo.

Priznanje za uspešan rad stiglo je i sa druge strane „bare“, a prvi čovek Mega Bemaksa Miško Ražnatović je za praznično izdanje „Blica“ najavio je spektakularan okrašaj srpskog ABA ligaša sa jednim od najrestišnjijih timova NCAA koledž košarke.

Reč je o ekipi Kentakija, koju sa klupe predvodi legendarni Džon Kalipari, a sa kojim će Mega 11. avgusta na Bahamima odmeriti snage pred kamerama „ESPN-a“.

Vajldketsi su tokom svoje istorije osam puta izimali titulu na završnom NCAA turniru, a u skorijoj prošlosti izbacivali su NBA igrače poput Džona Vola, Entonija Dejvisa, Karla Entonija Taunsa, Devina Bukera, Nerlensa Noela, Džamala Mareja, Džulijusa Rendla, Vilija Koli Staina, Diarnona Foksa

Kada se baci pogled na ova imena jasno je koliki je prestiž odigrati meč sa timom ovakve košarkaške tradicije.

-Najava Mege u zvaničnom ‘press release’ Kentakija, gde kažu da je to evropski Kentaki zbog sposobnosti da toliki broj igrača plasiraju u NBA ligu jeste nešto najlepše što sam pročitao. Meč je u jednom od najpoznatijih hotelskih resorta na svetu, troškovi su plaćeni, utakmicu će prenositi ESPN. Deluje kao bajka, a da bi bajka imala i srećan kraj, potrebno je i da Kentaki tu utakmicu izgubi, što ja negde očekujem, a oni apsolutno ne očekuju.

Utakmica bi u tom slučaju postala i istorijska, jer bi pokazala primat evropske košarke nad NCAA, imajući posebno u vidu da se radi o starosno identičnim ekipama. Predstoji nam avantura o kojoj će se pričati godinama’-, rekao je Ražnatović.

On je ubeđen da će u budućnosti, pored igrača Mega u NBA poslati i  trenera Dejana Milojevića.

-Dejan će otići iz Mege, ali ne verujem da će se to desiti pre 2020. godine. Tada će klub razmišljati i o zameni. Jedno je sigurno, on će iz Mege poput svojih učenika otići u NBA ligu-, poručio je Ražnatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter