6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SLS: Tamiš poklonio pobedu šampionu, Janković trojkom u poslednjoj sekundi spasio Zvezdu

Objavljeno: 30.04.18 u 19:51

Košarkaši Crvene zvezde slavili su na gostovanju ekipi Tamiša rezultatom 87:86, u meču petog kola Superlige Srbije.

Iako je Zvezda bila blizu da ponovo šokira svoje navijače, posle neočekivanog poraza od Borca u Čačku , na kraju je ipak uz mnogo sreće ostvarila trijumf i vratila se na pobenički kolosek.

Junak pobede crveno-belih bio je Stefan Janković koji je u poslednjoj sekundi pogodio trojku za tesnu pobedu svog tima, a svemu je prethodila velika greška domaćih košarkaša koji su pogrešno izveli aut i poklonili Zvezdi poslednji šut.

Tamiš je u ovaj meč ušao bolje od aktuelnog šampiona, poveo sa 9:2 na krilima Ivana Smiljanjića, ali su Ročesti i Feldin podigli crveno-bele koji su do prve prednosti došli na nešto manje od dva minuta pre kraja prve deonice.

Gosti su u drugoj četvrtini zaigrali dosta bolje nego u prethodnoj, brzo stigli do prednosti od devet poena (29:20), a nakon četiri minuta stekli su i prvo dvocifreno vođstvo, 35:24.

Pančevci su u finišu poluvremna uspeli da zaostatak istope na četiri poena, a na veliki odmor se otišlo sa vođstvom Zvezde od 47:41.

Ekipa Dušana Alimpijevića je odlično startovala u nastavku utakmice, do polovine treće deonice došla do maskimalnih plus 17 i tada se činilo da su konačno slomili rivala.

Međutim Tamiš se nije predavao, do početka poslednjeg desetominutnog perioda smanjio zaostatak na 12 poena, a na polovini četvrtog kvartala došao i do izjednačenja (75:75).

U poslednjih pet minuta viđena je velika borba, Tamiš je na dva minuta pre kraja poenima Vitkovića došao i do prednosti 82:80, koju je Zvezda bila prinuđena da juri.

Na 33 sekunde pre kraja Hristov je trojkom domaćinu doneo prednost od 85:82, a Lesor je na drugoj strani uzvratio nakon ofanzivnog skoka.

Nakon toga Hristov je sa linije penala bio polovičan za 86:84, a u sledećen napadu crveno-beli su se spetljali i nakon koraka Čovića izgubili kioptu.

Ipak Tamiš je velikom greškom pri izvođenju auta izbubio loptu na tri sekunde pre kraja i dao šansu Zvezdi za pobedu ili izjednačenje.

Filip Čović je izveo loptu ispod koša rivala, a Stefan Janković je trojkom rešio pitanje pobednika u Pančevu.

TAMIŠ – CRVENA ZVEZDA 86:87

Hala: Strelište

Gledalaca: 1500

TAMIŠ: Ilikić 8, Vitković 16, Smiljanić 19, Savić 4, Knežević 10, Sočanac 4, Raičević 4, Hristov 12, Stanojević 9.

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 10, Lazić 3, Omić 5, Davidovac 2, Radanov 3, Kešelj 2, Čović 11, Janković 14, Jovanović 8, Lesor 7, Feldin 22

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

6 Komentara

  1. @GP
    Ako je ovde jad i čemer,sta pises da krade Zvezda u fudbalu,jado nijedan….Odučili smo vas od fudbala,a i sve ostale ekipe u Srbiji…

    0
    0
    Odgovori
  2. Nije poklonio! Sudije su poklonile pobedu FMP2! Pogledajte sta sudije nisu svirale za Tamis na samom kraju, Feldin povlaci za dres jednog igraca Tamisa. Faul kao kuca i pobeda Tamisa. I ovde kradu kao zvezdana u fudbalu. Ovo u Srbiji se vise ne moze nazvati sportom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter