0
Košarka

NBA: Boston ubedljiv protiv Janisa i drugova u ‘majstorici’, Voriorsi krenuli furiozno protiv Pelikansa (VIDEO)

Objavljeno: 29.04.18 u 09:10

U noći između subote i nedelje na programu u NBA ligi su bila dva meča, ‘majstorica’ prve runde i prvi meč polufinala zapadne konferencije.

Boston je tokom cele serije protiv Milvokija igrao bez najboljeg igrača Kajrija Irvinga, ali i od ranije povređenog Gordona Hejvurda. Ali su Seltiksi ipak uspeli da stignu do polufinala plej ofa istočne konferencije.

U sedmoj utakmici protiv Baksa domaćin u TD Gardenu nije mogao da izgubi. Već u prvoj četvrtini stekao je veliku prednost od 15 poena i nju je, manje ili više, čuvao do kraja meča.

Milvoki je imao svoje igrače sa velikim brojem poena – Kris Midlton sa 32, Erik Bledso sa 23 i Janis Adetokumbo sa 22 poena, ali su publika i kontranapadi (što je oružje Baksa), doneli trijumf Bostonu.

Najbolji je bio Al Horford sa 26 poena i osam skokova, Teri Rozijer je takođe imao 26, a Džejson Tejtum 20 poena.

Na Zapadu se igrala prva serija u okršaju Golden Stejta i Nju Orleansa, a izazivač nije uspeo da ugrozi šampiona i pretrpeo je veliki poraz u prvom meču u Ouklendu.

Druga deonica je bila ključna, jer su je ‘ratnici’ dobili sa 37:9 i tu je stečena velika prednost uz 76 datih poena za jedno poluvreme (76:55). Povratka za Pelikanse nije bilo.

Drejmond Grin je ostvario tripl-dabl sa 16 poena, 15 skokova i 11 asistencija, a najefikasniji je bio Tompson sa 27 poena, dok je Kevin Durent upisao 26.

Kod Pelikansa Entoni Dejvis je upisao 21 poen uz deset skokova, dok je Itvan Mur postigao 15.

NBA, plej-of, prva runda:

Boston Seltiks – Milvoki Baks 113:96 (4:3)

polufinale:

Golden Stejt Voriors – Nju Orleans Pelikans 123:101 (1:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter