0
Košarka

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Srbija - Madjarska, Serbia - Hungary 10.09.2017. Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

HRVATI IMAJU NOVOG SELEKTORA: Nemamo pravo na kiks, hoćemo na Mundobasket!

Objavljeno: 27.04.18 u 21:09

Košarkaška reprezentacija Hrvatske danas je imenovala novog selektora čiji će cilj biti da probudi tim i pokuša da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Očajni rezultati ‘vatrenih’ u kvlafikacijama za Mundobasket i porazi protiv Italije, Holandije i Rumunije naterali su čelnike saveza da smene Ivicu Skelina. Za novog selektora izabran je Dražen Anzulović, čovek koji je bio pomoćnik Ace Petrovića na OI u Riju.

– Za mene je ovo velika čast. Ovo je najviše što hrvatski trener može da doživi u karijeri, ali isto tako i obaveza i odgovornost i od prvog dana ću se potruditi da svoju čast, odgovornost i obavezu prenesem na sve nas koji egzistiramo u hrvatskoj košarci i koji živimo za košarku i od košarke – rekao je Anzulović novinarima.

Potom se javnosti obratio prvi čovek hrvatske košarke Dino Rađa.

– Ovaj put smo imali vremena da malo dublje ’zagrebemo’ i da obavimo razgovore sa nekoliko kandidata. Zajedno smo procenili da je najoptimalnije rešenje Anzulović. Trudili smo se da naučimo iz grešaka pa želimo da se selektor bavi samo savezom, a ne i klubom, zbog čega je izbor malo potrajao. U ovom trenutku je Dražen Anzulović najbolje rešenje.

Dražen Anzulović je na kraju istakao da je cilj svih plasman na Mundobasket, iako su rezultati jako loši u kvalfikacijama.

– Već od danas nameravam da obavljam razgovore sa igračima, ali i sa ljudima koji će biti u mom stručnom štabu. Nemamo mnogo vremena, a ni prava na kiks u kvalifikacijama, ali nemamo nameru da se predamo, već ćemo se boriti sve dok imamo šansu da odemo na SP – istakao je Anzulović.

Hrvatska u grupi ‘D’ kvalifikacija za Mundobasket se nalazi na poslednjem mestu sa skorom 1-3, koliko ima i Holandija. Druga je Rumunija sa 2-2, a Italija je prva sa 4-0. Anzulović je ugovor potpisao do 2021. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter