0
AdmiralBet ABA Liga

MOMENTI KOJI SE VEČNO PAMTE: KK Partizan na današnji dan obeležava dva značajna događaja u svojoj istoriji! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.18 u 18:10

Za košarkaški klub Partizan 25. april ima veliku važnost, pošto su na ovaj datum zabeležili dve velike pobede koje će zauvek ostati upisane u klupskoj istoriji.

Naime, na današnji dan pre tačno 20 godina crno-beli su pobedom u majstorici četvrtfinala plej-ofa Evrolige slavili nad moskovskim CSKA sa 89:77 i tako se plasirali na svoj treći od ukupno četiri završnih turnira najelitnijeg evropskog takmičenja.

„Parni valjak“ je isti uspeh ponovio i 2010. godine, kada se preko Makabija dokopao fajnal-fora u Parizu, ali tome je prethodilo osvajanje četvrte uzastopne titule šampiona ABA lige, koja je na današnji dan izvojevana na spektakularan način.

Pre tačno osam godina Dušan Kecman je režirao jednu od najneverovatnijih završnica koju je košarka na ovim prostorima, a i šire, ikada videla. On je na 0,6 sekindi pre kraja primio loptu na svojoj polovini i šutet sa tri četvrine terena pogodio trojku od tablu za pobedu crno-belih od 75:74.

Tako je Kecman šokirao 16.000 navijača u zagrebačkoj areni, koji su zajedno sa igračima na terenu već uveliko proslavljali pobedu nakon trojke sadašnjeg košarkaša Indijane Pejsersa Bojana Bogdanovića.

Prisetimo se ovog nezaboravnog trenutka još jednom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter