0
Košarka

NBA: Golden Stejt poveo sa 2:0, Majami prekinuo niz Filadelfije (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.18 u 09:11

Košarkaši Golden Stejta poveli su protiv San Antonija sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas kao domaćini pobedili sa 116:101.

Aktuelne šampione predvodili su Kevin Durent sa 32 poena, šest skokova i šest asistencija i Klej Tompson sa 31 poenom i pet asistencija. Andre Igudala u pobedi je učestvovao sa 14 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Džaval Mekgi 10 poena i sedam skokova.

Voriorsi su nadoknadili zaostatak iz prvog poluvremena, a drugi deo igre dobili su sa 69:48. Golden Stejt je pobedio u 11 poslednjih utakmica u plej-ofu u svojoj Orakl areni.

U ekipi ponovo nije bilo Stefena Karija zbog problema sa levim kolenom i on će gotovo sigurno propustiti celu seriju protiv San Antonija.

Najefikasniji u ekipi San Antonija bio je Lamarkus Oldridž sa 34 poena i 12 skokova. On je postigao svih 12 poena sa linije za slobodna bacanja. Peti Mils dodao je 21, a Rudi Gej 12 poena i pet skokova.

Spursi su promašili devet od prvih 11 pokušaja za tri poena, a ukupno su pogodili četiri „trojke“ iz 28 pokušaja. San Antonio je izgubio šest uzastopnih utakmica u Orakl areni. Serija se od četvrtka nastavlja u San Antoniju, gde će se igrati dve naredne utakmice.

(Izvor: youtube / MLG Highlights)

Majami je izjednačio protiv Filadelfije na 1:1 u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto je pobedio sa 113:103. Majami je prekinuo niz Filadelfije od 17 pobeda, a ekipu je predvodio Dvejn Vejd sa 28 poena, sedam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Goran Dragić postigao je 20 poena, a Džejms Džonson 18 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Filadelfija je 10. uzastopnu utakmicu igrala bez povredjenog centra Džoela Embida. Siksersi su tokom utakmice gubili sa 16 razlike, u završnici četvrte četvrtine primakli su se na dva poena, ali je Vejd uspeo da odbije njihov nalet i izjednači u seriji.

Najefikasniji u ekipi iz Filadelfije bio je Ben Simons sa 24 poena, devet skokova i osam asistencija, a dobru partiju prikazao je i Dario Šarić sa 23 poena, devet skokova i četiri ukradene lopte.

To je prvi poraz Filadelfije od 13. marta i utakmice sa Indijanom. Serija se seli u Majami, gde će se u četvrtak igrati treća utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter