0
Košarka

NBA: Jokić odigrao jednu od najboljih partija u NBA od dolaska, ali nije pogodio šut za plej-of – odlična utakmica Bobana Marjanovića! (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.18 u 09:10

Srpski centar odigrao je sjajno protiv Minesota Timbervulfsa, međutim ‘zakazao’ je kada se lomilo.

U završnici četvrtog kvartala i produžetku je Nikola Jokić imao svega jedan pogodak iz sedam pokušaja.

Kakva borba za plej-of! Do poslednjeg atoma snage su se nadmetali Nagetsi i Timbervulfsi, da bi na kraju, posle odigranog produžetka, Minesota slavila sa 112:106 i dohvatila poslednju kartu za narednu fazu.

Posle 11 godina desilo se da se dva tima u poslednjem danu ligaškog dela bore za odlazak u plej-of, da bi Denver postao tim sa najboljim skorom (46-36) koji nije izborio učestvovanje u završnici takmičenja.

Tokom većeg dela utakmice, Taž Gibson gotovo da nije mogao da izađe na kraj sa Jokićem koji se na momente čak i poigravao sa čuvarem iz redova Minesote. Ali je odbranom u poslednjem napadu Gibson postao heroj u svom timu. Jokić je imao priliku da trojkom donese pobedu Denveru, ali mu popularni Tazmanijski đavo nije dozvolio ni da šutne, već mu je brzim rukama izbio loptu, a potom zatražio tajm-aut.

(Izvor: YouTube/Smequle)

U produžetku je čovek odluke bio Džimi Batler. Košarkaš Minesote iako se tek vratio nakon oporavka od povrede, upisao je još jednu sjajnu partiju i bio najbitniji igrač svog tima u pobedi koja je donela učešće na plej-ofu.

(Izvor: YouTube/Rapid Highlights)

Srpski centar je imao jednu od boljih partija od kako je otišao u NBA, ubacivši 35 poena uz deset skokova te je ponovo imao dabl-dabl. Pratio ga je Vil Barton sa 24, dok je Džamal Marej postigao 20. Na drugoj strani je Batler ubacio 31, a Karl Entoni Tauns 26. Od povratka Batlera Nemanja Bjelica ima dosta smanjenu minutažu, pa je Srbin za deset minuta igre imao svega dva uhvaćena skoka i četiri promašaja iz igre.

Iako su Klipersi još ranije završili sezonu, ni noćas Boban Marjanović nije imao značajanije veću minutažu u porazu od Lejkersa rezultatom 115:100, ali je srpski centar odigrao sjajno i za 12 minuta napravio dabl-dabl. On je postigao 12 poena i uhvatio deset skokova.

(Izvor: YouTube/Zarychta Highlights)

Takođe je i Bogdan Bogdanović bio dvocifren što se poena tiče u pobedi Sakramenta nad Roketsima od 96:83. On je ravno pola sata bio u igri i ubacio 12 poena, uz po pet skokova i asistencija.

(Izvor: YouTube/SRBMixChannel)

NBA – REZULTATI

Boston – Bruklin 110:97
Čikago – Detroit 87:119
Klivlend – Njujork 98:110
Majami – Toronto 116:109
Minesota – Denver 112:106
Nju Orleans – San Antonio 122:98
Oklahoma – Memfis 137:123
Orlando – Vašington 101:92
Filadelfija – Milvoki 130:95
LA Klipers – LA Lejkers 100:115
Portland – Juta 102:93
Sakramento – Hjuston 96:83

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter