1
Košarka

ZASIJAO PUNIM SJAJEM: Iz Zvezde otišao kao promašaj, a sinoć odigrao partiju karijere protiv Pešićeve Barselone

Objavljeno: 09.04.18 u 15:26

Navijači crveno-belih dosta su očekivali od mladog plejmejkera Nikole Radičevića, koji je početkom sezone na Mali Kalemegdan došao kao zalog za budućnost.

Međutim Čačanin se baš i nije najbolje snašao u ekipi Dušana Alimpijevića, pa je znatno ranije nego što se očekivlo usledio rastanak sa srpskim šampionom i povratak u Španiju, u redove Gran Kanarije.

Na Kanarskim ostvima Radičević je ponovo uhvatio pravi ritam i vrlo brzo pokazao svoj neosporni talenat, koji je više nego ikad došao do izražaja u utakmici koju je njegov tim sinoć odigrao protiv Barselone.

Srpski organizator igre je u ubedljivo najbolji pojedinac u redovima Gran Kanarije uspiavši 20 poena (3/3 za dva, 3/4 za tri,5/6 penali) za nešto više od 19 minuta u igri.

Tako je Radičević u svojoj jubilarnoj 100. utakmici u španskom prvenstvu stigao do indeksa korisnosti 26, što je njegov najbolji učinak karijere. To njegovom timu ipak nije bilo dovoljno za trijumf, pošto je Barsa na kraju slavila sa 93:77.

-Radim puno, svi su mi rekli da je to moj deficiti. Radim puno na šutu za tri poena i odbrani. Protiv Barselone smo kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ali ona izgubili koncentraciju i počeli bez razmišljanja u napadu, obezbedili smo im lake koševe i dobili su na samopoudanju. To su sitni detalji koje razdvajaju dobre ekipe od onih koje žele da postanu dobre-, rekao je Radičević nakon utakmice sa Barselonom.

Inače, Radičevićev prosek u dosadašnjem toku sezone iznosii 10,7 poena, 2,3 asistencije, 1,3 skoka i 10,4 indeksnihg poena.

0
0

1 Komentara

  1. Nije se snašao???? Nije mu Alimpijevic dao šansu… Zašto??? Za da igraju drugi sa 30 gidina… Neko stvarno nezna da prepozna igraca osim ako nije tako reči proveren

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter