13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

FINALE ABA LIGE: Brejk Budućnosti u Beogradu, pred Crvenom zvezdom (ne)moguća misija

Objavljeno: 09.04.18 u 20:54

Podgorička Budućnost savladala je Crvenu zvezdu u prvom meču finalne serije i tako stigla do prednosti od 1:0 – 80:76.

Otvorila je Budućnost utakmicu serijom 7-0, ali su ubrzo Bjelica i Ročesti smanjili na 7:5. Usledila je nova serija Podgoričana koji su došli do 13:6, potom i do 16:9, ali je Zvezda uspela da priđe na samo poen minusa, da bi prvu deonicu okončali Podgoričani vođstvom 25:22.

Poveli su domaći košarkaši preko Enisa, potom je bivši košarkaš Mege još jednom trojkom povećao na 32:27, ali je bilo primetno da Džejmsa Feldina nema u večerašnjoj utakmici, nedostajali su njegovi poeni, pošto je novim promašajem za tri, trećim na meču, omogučio Budućnosti da ostane u priključku.

Na kraju prve deonice, očajan pas Ročestija iskoristio je Ivanović za samo poen minusa na poluvremenu, 38:37.

FOTO: STARSPORT

Zvezda je drugo poluvreme otvorila košem Ročestija pa pogotkom Omića uz faul, čime je razlika otišla na 43:39. Nadovezao se na to Dolmenov faul u napadu, što je Slovenac iskoristio da sjajnom asistencijom za Lazića trasira put ka 45:39.

Seriju je nastavio Ognjen Dobrić sa slobodnih bacanja. a prekinuo Dolmen iz teške pozicije.

FOTO: STARSPORT

Budućnost je priključak uhvatila nakon tri slobodna bacanja posle faula Feldina nad Gibsonom, na koji se nadovezala tehnička greška dosuđena Dušanu Alimpijeviću, da bi Gordić trojkom primakao goste na poen minusa. ali je Omić nastavio sa sjajnom partijom i sa slobodnih bacanja vratio tri poena prednosti, ali je potom faulirao Dolmena, koji je uzvratio istom merom.

FOTO: STARSPORT

Razgalili su potom Ročesti asistencijom i Omić zakucavanjem navijače, ali je u odličnom ritmu i Dolmen, da bi košem Gibsona došlo do poravnanja, 53:53.

Feldin je pogodio flouter, ali su crveno-beli tu stali, da bi Budućnost na poslednju pauzu otišla sa šest poena viška, posle dve vezane trojke Popovića i Ivanovića.

Nedostajali su poeni Dobrića crveno-belima, koji je svoje prve iz igre postigao šutem za dva i smanjio na 63:59. Ipak, šansu da smanje na dva razlike propusitli su posle nesporazuma Ročesti i Janković, što je Gordić kaznio košem uz faul za 66:59. 

Budućnost je do najveće prednosti na meču do tog trenutka od osam poena viška stigla preko Ivanovića, koji je sa Gordićem kombinovano do tog momenta dao 33 poena, da bi se na to nadovezao Lendri trojkom, pa je Alimpijević zatražio tajm-aut pošto su igrači Aleksandra Džikića otišli na deset poena viška. U međuvremenu, Bjelica je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja.

FOTO: STARSPORT

Košem Ročestija smanjila je Zvezda na osam poena minusa, potom je i Bjelica pogodio jedno od dva bacanja za -7, a mogli su igrači Dušana Alimpijevića da iskoriste priliku i dođu do lakih poena, ali je Bjelica pokazao da se nalazi u očajnoj formi katastrofalnim pasom za Ognjena Dobrića u situaciji kada je Zvezdinom beku preostalo samo da položi loptu u koš.

Sa polovičnim bacanjima nastavili su domaći preko Lesora, smanjivši na šest poena pet minuta pre kraja meča, što je Budućnost kaznila preko Lendrija za novih plus osam.

FOTO: STARSPORT

Konačno je Zvezda pogodila iz igre, i to preko Jankovića, a posle Gibsonovog koša Zvezda je imala priliku da smanji na minus četiri, ali Feldin nije iskorisito dodatno slobodno bacanje.

 Asistencijom Ročestija kojom je stigao do dabl-dabl učinka, te zakucavanjem Jankovića, crveno-beli su prišli na tri poena minusa, kada je Džikić zatražio tajm-aut.

Loš napad Budućnosti okončan je lošim šutem za tri, potom je i Davidovac po četvrti put na meču promašio šut za tri, a sa druge strane Dolmanova dvojka vratila je Budućnost na pet poena prednosti.

Nije uspeo Ročesti da pogodi trojku, jeste Ivanović sa linije za slobodna bacanja, ali je Enis održao Zvezdinu nadu, uz još jedan koš Feldina nešto ranije.

Do kraja meča, pogodio je još Gordić sa linije za slobodna bacanja, sa druge strane neprecizni su bili Feldin i Ročesti, pa je prvi meč okončan pobedom Budućnosti, koja će na svom parketu imati šansu da dođe do šampionskog prstena. Sa druge strane, košarkaše Dušana Alimpijevića očekuje veoma težak zaadatak da se pre svega psihički povrate i pokažu da nisu „zalutali“ u ovu finalnu seriju.

 

 

 

 

 

 

0
0

13 Komentara

  1. Gde nema u košarci penala pa Maža mraka glodja i da vidiš, ovako se alimp mučenik više muči od miloja, nema smisla ipak je uloženo puno Idea budžeti ekseli…..lebron,…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ali koliko glodarcica likuje, haos….HAHAHA….kao i uvek,vise se raduju tudjoj nesreci nego svojoj sreci…..uvek cete biti komsija mali!

    0
    0
    Odgovori
  3. Polako kreće raspad. Na leto uzmite kokice na vreme jer biće šou kada bata zatraži od ćoravog da mu preda njegov mali privatni klub a ovaj odbije. A para više nema i EL nema joj.

    0
    0
    Odgovori
  4. TO ALIMPIJE CARE KADA SI POMOGAO DA INSTITUCIJA OSVOJI KUP JA SAM SAZNAO DA SI VELIKI GROBAR!
    ZA OVO DANAS VELIKO BRAVO ALI NE OPUSTAJ SE MORAMO DA JE DOKRAJCIMO JEDNOM ZAUVEK A TO JE MOGUCE SAMO AKO NASTAVIS MAKSIMALNO OZBILJNO!

    0
    0
    Odgovori
  5. ZALI BOZE 10 MILION AEVRA UZETIG OD GLADNOG NARODA ZA OVE PREPLACENE PRIGRADSKE PANTERE!
    EEEEEEEEEEEEEE PA DE TO IMA IGRAJU NAJVAZNIJU UTAKMICU I MORAJ DA DELE KARTE I SENDVICE!
    ALO NESTANITE VISE KAD SE KAZE KOSARKA U SRBIJI TO JE SAMO INSTITUCIJA!

    0
    0
    Odgovori
  6. CEKAJ PA KAKO MOGLA DA IZGUBI PA DOSLIFUDBALERI D AJE BODRE AHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHH
    AL BOLI GANLIJE AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA REKOH AL BOLI????????????????????????????

    0
    0
    Odgovori
  7. Драги г. Алимпијевићу, нисте ви криви. Крив је онај који вас је довео ту.

    Очај од игре!!! И што је најгоре, сад се може десити након што нас испраше у овој серији, јер ја не видим како можемо да добијемо, да сње Човић фино покупи! А ми да останемо без тима.

    0
    0
    Odgovori
    • AJ STO BEZ TIMA NEGO I BEZ KLUBA NESRECO HAHAHAHAHHAHAH
      COVIC AKO IDE ON NOSI I NJEGOV PRIGRADSKI KLUB HAHAHHAHHHHHHHH
      JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ STO MI ZAO AHAHHAHHAHAHAHAHAHHAH

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter