0
Košarka

NBA: Sada svi znaju zašto Bogdana zovu ‘klačer’! Magičan šut u poslednjoj sekundi za pobedu (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.18 u 09:12

U noći između petka i subote gledali smo 10 utakmica u NBA ligi i među njima dvojicu srpskih reprezentativaca, Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu.

Iako Bogdan Bogdanović nije odigrao najsjajniji meč jer ga je završio sa osam poena, četiri asistencije, jednim skokom i jednom ukradenom loptom, ponovo je bio najbolji i najhrabriji kada je to bilo najbitnije, pa je odneo titulu ‘meč vinera’.

U meču protiv Memfis Grizlisa doneo je svom Sakramentu trijumf od 94:93 tako to je tačno sekund pre kraja meča pogodio šut koji je izveo nebrojano puta do sada u karijeri, ali je to Amerikance posebno oduševilo.

– Dobar je osećaj, posebno kada imaš loše veče u smislu traženj ritma u napadu. Radio sam na ovakvim šutevima, nekad ih pogodiš, nekad promašiš – rekao je Bogdanović.

(Izvor: youtube /House of Highlights)

Kod Kingsa najefikasniji je bio Vili Koli-Stajn sa 18 poena, dok je Badi Hild imao 14. U poraženom taboru Maršon Bruks je ubacio čak 23, a njegov prezimenjak Dilon 16 poena.

Naš drugi reprezentativac, Nemanja Bjelica, noćas je sa Minesotom  ostvario vrlo važan trijumf u borbi za plej-of. u Los Anđelesu su pali lejkersi sa 113:96, a Beli nije imao svoje šutersko veče, ali je pogodio možda i ključan šut za trijumf Timbervulfsa.

Jedina tri poena upisao je pred kraj kada su ‘jezeraši’ pretili poslednji put da se vrate u meč, što je Bjelica odbio trojkom i svojim jedinim pogotkom iz igre (1/6). Upisao je još tri skoka, dve ukradene lopte i jednu asistenciju.

Za ‘vukove’ je Džef Tig postigao 25 poena, a po 18 su imali Džimi Batler i Tadž Gibson. U ekipi Lejkersa najefikasniji su sa po 20 poena bili Džoš Hard i Džulijus Rendl.

(Izvor: youtube / Motion Station)

NBA, rezultati:

Detroit – Dalas 113:106 (posle produžetka)
Orlando – Šarlot 100:137
Filadelfija – Klivlend 132:130
Vašington – Atlanta 97:103
Boston – Čikago 111:104
Njujork – Majami 122:98
Toronto – Indijana 92:73
Memfis – Sakramento 93:94
Finiks – Nju Orleans 103:122
Los Anđeles Lejkers – Minesota 96:113

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter